Dackarna tog andra hemmasegern efter briljant avslutning

En hemmaseger på de fem första försöken. Mot Smederna var det länge ovisst med 30–30 i paus. Men segern (48–42) stannade i Målilla efter en stark avslutning.

Foto:

Speedway2017-07-25 18:38

Dackarna fick en drömöppning på matchen med en femetta redan i första heatet. Men Smederna kontrade och utjämnade i efterföljande heat.
Dackarna ledde som mest med fyra poäng men i paus var det helt lika – 30–30.

– Vi blandar och ger för mycket. Jag tycker att vi börjar bra, de fyra första heaten är bra. Vi har koll på läget men sen tappar vi och kommer tillbaka på slutet. Vi har mer att ge och den här segern ska vi bara ha, sa Dackarnas lagledare Mikael Karlsson under pausen. 

Smederna, som vann kvällens första reservheat med 5–1, hade ett psykologiskt övertag på Peter Ljung och Joel Kling. 

Men i det andra reservheatet direkt efter paus fick Dackarnas reserver revansch och hela laget började leverera.

Peter Ljung ledde från start till mål men det var dock länge 3–3-läge innan Joel Kling krigade sig förbi Linus Eklöf på slutvarvet.
I tolfte heatet ledde Smedernas Matej Zagar drygt halva heatet. Då passerade Rune Holta och på sista varvet susade GP-stjärnan Maciej Janowski förbi.
Då ledde Dackarna med sex poäng – 39–33. 

I det 13:e heatet skaffade sig gästerna ett tidigt 5–1-läge men där visade Patryk Dudek vilken världsförare han är. Han hittade fart på yttern och passerade både Michael Jepsen Jensen och Gregorz Walasek och fixade 3–3.

Även i det 14:e heatet bjöd en av Dackarnas polska stjärnor, Maciej Janowski, på klass när han körde om Smedernas två förare.
Dackarna ledde då med 45–39 och hade därmed vunnit matchen inför nomineringsheatet.

Maciej Janowski avslutade kvällen med en ny heatseger och vann före Smedernas Matej Zagar och Andzejs Lebedevs. Patryk Dudek slutade sist.

Dackarna vann matchen med 48–42 och la därmed beslag om bonuspoängen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!