Dackarna tog revansch

Dackarna tog revansch och vann returderbyt mot Vetlanda med 47–43.

Dackarna tog revansch och vann returderbyt mot Vetlanda med 47–43.

Foto: Haris Dreco

speedway2018-07-18 21:15

Första heatet i det heta returderbyt slutade 3–3 efter fin körning av Dackarnas Greg Hancock som knep heatsegern. I det andra heatet skedde något mycket otäckt. In i första böj direkt från start kraschade Vetlandas Robert Miskowiak in i luftstaketet. Även Dackarnas Joel Kling körde omkull, men med honom gick det bra. Dessvärre gick det inte alls lika bra för Miskowiak som fick köras med ambulans ut från banan. De sista rapporterna tydde på att Miskowiak mådde bättre, men klart var att han inte kunde köra mer i tävlingen.

Reglerna säger att ett lag inte får ersätta en reserv som av någon anledning inte kan köra vidare. Därför fick Vetlanda i resten av matchen bara köra med en förare i de heaten som Miskowiak skulle ha medverkat. I heat tre knep Dackarna sin första fem-etta efter fin körning av Oliver Berntzon och Patryk Dudek. Därifrån utökade gästerna sin ledning och efter det sjunde heatet var man i ledning med 25–17, åtta pinnar alltså. I paus var det bortaledning 33–27.

Efter pausen fick Dackarna en mardrömsstart. BartoszZmarzlik och Brady Kurtz fixade en fem-etta för hemmalaget och nu var Vetlanda bara två poäng bakom Dackarna. Men gästerna deppade inte, utan i det nästkommande heatet var det istället de som fixade en fem-etta genom firma Janowski-Dudek. Inför nomineringsheaten var Dackarna i åttapoängsledning med 43–35. Gästerna hade chansen att knipa båda segern och bonuspoängen redan i det första nomineringsheatet – vilket man också gjorde. Efter suverän körning av matchens gigant Greg Hancock fixade han genom sin heatseger triumfen åt Dackarna. Målillalaget hade tagit revansch från nederlaget i tisdags och vann till slut med 47–43.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!