Dackarna utklassade Smederna

Dackarna stod för en stark insats och fick med sig tredje raka segern från Eskilstuna. En suverän körning i slutet ledde också till att Målilla-laget fick med sig den viktiga bonuspoängen.

Oliver Berntzon stod för en strålande insats och fick med sig maximala poäng.

Oliver Berntzon stod för en strålande insats och fick med sig maximala poäng.

Foto: Michael Nordin

Speedway2019-06-27 21:05

Dackarna fick en flygande start borta mot Smederna efter att firma Maciej Janowski/PiotrPawlicki kört in en "femetta" i det inledande heatet. Smederna kontrade dock direkt med att göra samma sak genom GlebChugunov och Linus Eklöf.

I heat 4 kom ännu en "femetta" för Dackarna. Denna gång genom reserven Frederik Jakobsen, med Patryk Dudek bakom sig. Heatet innan vann också Dackarna, då med 4–2.

Återigen svarade Eskilstuna-laget med att göra likadant. 5–1 till hemmalaget via GlebChugunov och PrzemyslawPawlicki. Ställningen var efter det femte heatet 16–14 till Dackarna.

Dackarna drog ifrån och efter heat 9 var ställningen 32–22 till Målilla-laget, efter 5–1-resultat av den polska duon PiotrPawlicki och Maciej Janowski, samt av Patryk Dudek och Frederik Jakobsen.

Inför den längre pausen täppte Smederna till luckan. Förre Dacke-föraren Fredrik Lindgren vann heat 10 med GlebChugunov strax bakom sig. 5–1:a till Smederna, och det var bara sex poäng upp till Dackarna som ledde med 33–27.

I heat 11 tog Oliver Berntzon sin tredje raka heatseger för kvällen, och bjöd på en vacker körning. Full pott för Berntzon efter tre heat. PiotrPawlicki tog tredjeplatsen och 4–2 till Dackarna var ett faktum.

I det 12:e heatet var det en hård kamp om förstaplatsen mellan Dackarnas Maciej Janowski och Fredrik Lindgren. Janowski vann den kampen, med två Smed-förare bakom sig. 3–3, och 32–40 var då ledningen för Dackarna.

Det sista heatet innan nomineringarna var klasskörning från Oliver Berntzon och Patryk Dudek. De tog kommandot från början, Berntzon tog sin fjärde heatseger på fyra försök, tätt följd av Patryk Dudek. Dackarna avgjorde där matchen, 45–33 till deras favör. Uppdraget för Dackarna var nu att försöka få med sig bonuspoängen. Efter förlusten på hemmaplan i våras med 49–41 var Målilla-laget piskade för att vinna matchen med mer än åtta poängs skillnad.

Det gjorde också Dackarna, redan i det första nomineringsheatet. Patryk Dudek körde suveränt, PiotrPawlicki tog sig läckert förbi Adrian Miedzinski i Smederna och "femettan" och bonuspoängen var ett faktum, 50–34 till Dackarna.

Lite extra salt i såren skickade Dackarna till Smederna i det sista heatet för dagen. Janowski segrade med Berntzon bakom sig, som tog maximala 14+1 poäng, och blev strax efter slutsignalen uppkastad i luften av stolta lagkamrater.

55–35 till Dackarna som körde in tredje raka segern. Nu ser det minst sagt väldigt bra ut för laget från Målilla.

Poäng, Dackarna:

1) Maciej Janowski, 12+2

2) PiotrPawlicki, 10+2

3) Oliver Berntzon, 14+1

4) Jacob Thorssell, 2

5) Patryk Dudek, 10+2

6) KacperGomolski, 2

7) Frederik Jakobsen, 5+1

Eskilstuna Smederna:

1) Fredrik Lindgren, 8

2) PrzemyslawPawlicki, 5+2

3) Michael Jepsen Jensen, 3

4) AndzejsLebedevs, 0

5) Adrian Miedzinski, 7

6) Linus Eklöf, 2+1

7) GlebChugunov, 10+1

Håll utkik på vår sajt för mer om kvällens match senare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!