Dackarna vaknande för sent mot Smederna

Ett decimerat Dackarna hade som väntat inte mycket att hämta i returen mot Smederna. Eskilstunalaget vann med klara 53–37. "Rasmus Jensen gör det riktigt bra, men han är alldels för ensam", sa Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Rasmus Jensen var den enda föraren i Dackarna som lyckades ge Smederna en match.

Rasmus Jensen var den enda föraren i Dackarna som lyckades ge Smederna en match.

Foto: Erik Kruse

Speedway2022-06-21 20:59

Dackarna hade en tuff uppgift på förhand. Det blev inte enklare av att Maciej Janowski körde in tejpen i första heatet och blev utesluten. Därmed kunde Robert Lambert och Daniel Bewley defilera hem en "femetta" direkt för Smederna före Rasmus Jensen.

Smederna var på väg mot en ny fullträff i andra heatet då Joel Andersson oprovocerat brakade in i staketet. I omstarten tog Michael Jepsen Jensen hem heatet före Ludvig Lindgren och Sammy van Dyck.

I tredje heatet visade Rasmus Jensen riktigt fina takter. Han överlistade Daniel Bewley i starten och ordnade på så vis 3–3 i heatet.

Fjärde heatet blev inte lika lyckat för Dackarna. Jacob Thorssell tog starten, men fick sedan släppa både Kacper Woryna och Michael Jepsen Jensen förbi sig. 5–1 till Smederna och 16–8 totalt.

I femte heatet blev det samma visa. Nicolai Klindt var bra med från start, men fick ge sig mot Joel Andersson och Michael Jepsen Jensen. 21–9 och saken var så gott som klar.

– Vi fick en katastrofal start och då insåg man ju att det skulle bli jobbigt. Ska man kunna ge Smederna en match med de här förutsättningarna måste att köra på topp. Nu blev det mer att jobba för att hålla siffrorna nere, sa Mikael Teurnberg.

Efter tio heat var ställningen 40–20. Då vaknade Dackarna till och började vinna heat.

I tolfte heatet lyckades Dackarna få poängövertag för första gången. Maciej Janowski visade sitt rätta jag och vann heatet. Nicolai Klindt såg till att det blev 4–2-överläge. Janowski och Klindt tog även hem det 14:e heatet med samma marginal. 

Kvällens förarare var dock Rasmus Jensen som avslutade med tre raka heatsegrar och kom upp i 17 poäng totalt.

– Vi kom igång bra på slutet, men då var det alldeles för sent.

Dackarna har nu två veckor till nästa match hemma mot Rospiggarna.

– Uppehållet kommer lägligt så att förarna som vi saknade idag hinner bli kuranta. Sedan ska jag jobba för att hitta förare att komplettera truppen med, men det är tufft. Utbudet är skralt på grund av reglerna i polska ligan.

Smederna: Kacper Woryna 13, Daniel Bewley 12, Robert Lambert 9, Gregorz Zengota 8, Michael Jepsen Jensen 7, Joel Andersson 4.

Dackarna: Rasmus Jensen 17, Jacob Thorssell 7, Maciej Janowski 7, Nicolai Klindt 3, Ludvig Lindgren 2, Sammy van Dyck 1.

Robert Lamberts och Smederna körde ifrån Dackarna.
Robert Lamberts och Smederna körde ifrån Dackarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!