Segerjublet kom av sig för Dackarna

Dackarna fick jubla över två poäng. Däremot knep Rospiggarna bonuspoängen genom att "bara" förlora med 47–43. "Det är klart jag är besviken över den tappade bonuspoängen, men glädjen över vinsten väger över", sa Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Maciej Janowski föll i sjätte heatet.

Maciej Janowski föll i sjätte heatet.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-07-12 21:50

Dackarna hade kniven på strupen inför matchen och såg till en början ut att ha Rospiggarna i säcken. Rasmus Jensen och Nikolai Klindt ordnade en "femetta" i första heatet och den ledningen stod sig fram till det sjätte.

Där hade Jacob Thorssell ledningen, men Maciej Janowski låg sist efter två varv. Sedan fick han upp farten och körde om Szymon Wozniak. Därefter var han på väg förbi Adrian Miedzinski också då han fick stoppsladd i utgången av sista kurvan. Janowski brakade rätt in i honom och for i marken med en vådlig kraft.

– Det var en rejäl smäll och Maciej var rejäl mörbultad efteråt. Det kunde ha varit över för oss redan där om vi tappat honom. Nu reste han sig och körde nästan ännu bättre, sa Teurnberg.

Resultatet av vurpan blev att Dackarnas tilldömdes en "femetta" och var i ledning med åtta poäng.

Rospiggarna toppade sig närmare mycket tack vare Victor Palovaara som var riktigt het för kvällen och fick ihop 15+2 poäng på sina sex heat.

Inför nomineringsheaten hade ändå Dackarna sex poäng till godo. Exakt den marginal som skiljde till Rospiggarnas fördel i Hallstavik.

I första nomineringsheatet kom nästa smäll för Dackarna. Rasmus Jensen körde in i tejpen med knapp marginal och fick ersättas av Nikolai Klindt. Rospiggarna vann heatet med 4–2 och ställningen var totalt 44–40.

I sista heatet mäktade inte Maciej Janowski och Brady Kurtz med att överlista Victor Palovaara som ledde säkert från start till mål.

– Vi tappar i alla fall chansen till ett skiljeheat om bonuspoängen på att Rasmus går i tejpen. Det är sådana marginaler som gått emot oss under hela säsongen. Det var i alla fall skönt att vi vann matchen och såg till att striden om den sista slutspelplatsen är helt öppen.

Dackarna ligger utanför slutspel på fyra poäng och jagar Rospiggarna på fem och Piraterna på sex.

– Vi kan ta med oss Filip Hjelmlands insats. Han var snabb från start och visade fina takter. Med fler heat i kroppen kommer han bara att bli bättre framöver.

Dackarna: Rasmus Jensen 11, Maciej Janowski 11, Brady Kurtz 8, Jacob Thorssell 7, Filip Hjelmland 5, Nikolai Klindt 4, Ludvig Lindgren 1.

Rospiggarna: Victor Palovaara 15, Szymon Wozniak 10, Timo Lahti 10, Kim Nilsson 4, Kai Huckenbeck 4.

Filip Hjelmland fick ihop fem poäng i sin debut för Dackarna.
Filip Hjelmland fick ihop fem poäng i sin debut för Dackarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!