Dackarna vann heta seriefinalen

Oj, vilken imponerande insats! Dackarna vann seriefinalen mot Rospiggarna med 52–38. Därmed stormar Målilla-laget mot seriesegern.

Dackarna är ny serieledare.

Dackarna är ny serieledare.

Foto: Thomas Lindblom

Speedway2018-08-07 20:47

Under tisdagskvällen möttes Rospiggarna och Dackarna i en ren seriefinal. Och vilken match vi fick se på HZ Bygg Arena i Hallstavik.

Greg Hancock satte tonen direkt. I det första heatet slog amerikanen till med ett nytt banrekord. 56 blankt.

Rospiggarna vann visserligen det andra heatet – men i övrigt var det Dackarna som dominerade i inledningen av matchen. Det blev dubbelseger i både heat tre och fyra. Först var det Patryk Dudek och Oliver Berntzon som briljerade, sedan var det Pawel Przedpelski och Maciej Janowski som tog en femetta.

I det läget ledde Dackarna med 15-9.

Rospiggarna närmade sig.

Då, i heat nio, slog Dackarna till med en ny femetta genom Greg Hancock och Pawel Przedpelski. Efter det kunde Dackarna mer eller mindre defilera mot en blytung seger.

I det tolfte heatet gick luften ur hemmalaget – när Andreas Jonsson fick stopp i starten. Därefter säkrade Dackarna segern i det trettonde heatet.

Poäng, Dackarna: Maciej Janowski 12, Oliver Berntzon 11, Greg Hancock 10, Patryk Dudek 9, Pawel Przedpelski 8, Joel Kling 2, Hans Andersen 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!