Teurnberg inför avgörandet: "All heder till dem"

Om Västervik tar 41 poäng eller mer mot Smederna på tisdag så blir Dackarna trea i grundserien. Tar Västervik färre än 41 poäng så slutar Dackarna tvåa och går direkt till semifinal. "Det hade varit otroligt skönt att gå till semifinal", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnberg och Dackarna får sätta allt sitt hopp till att Smederna lyckas besegra Västervik med minst 50–40.

Mikael Teurnberg och Dackarna får sätta allt sitt hopp till att Smederna lyckas besegra Västervik med minst 50–40.

Foto: Magnus Strömsten/Thomas Augustsson

Speedway2021-09-06 18:30

Det är upplagt för stor dramatik på tisdag när grundserien av Bauhaus-ligan ska köras. Dackarna är dock det enda laget som redan har kört färdigt i grundserien och som nu väntar på att få veta om man slutar tvåa eller trea i serien. 

Dackarna ligger för tillfället trea, men på samma poäng (26) som tvåan Västervik. Dackarna har en sämre förarkvot än rivalen; 110 mot Västerviks 118. På tisdag kväll kör Västervik sin sista match, när seriesegrarna Smederna gästar Hejla Arena. Mikael Teurnberg, som är lagledare för Dackarna, reder ut förutsättningarna inför den sista omgången.

– Om Västervik tar 41 poäng mot Smederna så är det klart att de blir tvåa och vi blir trea. Om Västervik skulle ta 40 poäng eller mindre så blir vi tvåa, förklarar Teurnberg. 

Vad händer då om Västervik skulle ta exakt 41 poäng mot Smederna på tisdag? Jo, då blir Dackarna ändå trea, eftersom Västervik har fördelen i inbördes möten. Ettan och tvåan i grundserien går direkt till semifinal, medan lagen som slutar på plats tre till sex får köra kvartsfinal.

Dacke-anhängarna kan glädjas åt att Smederna har tagit ut ett starkt lag till mötet med Västervik. 

– Ja, de ska ha all heder för att de laddar på, säger Teurnberg och fortsätter:

– Det hade givetvis varit otroligt skönt att gå till semifinal direkt. Samtidigt behöver det inte bara vara dåligt att få åka kvartsfinal. Vissa förare kanske behöver lite extra matchning. 

Kan du ändå vara nöjd med er insats i grundserien även om det inte blir en andraplats?

– När man tittar tillbaka så finns det en del moment som man direkt tänker på. Bonuspoängen som vi tappade mot Rospiggarna i skiljeheatet är ett sådant moment. Storförlusten mot Masarna var hemsk, precis som förlusten mot Smederna när vi tappade i det sista heatet. På det stora hela är det ändå en bra säsong där vi fått vrida och vända en del för att hitta rätt. Det har inte varit en enkel resa.

Om Dackarna slutar trea så får man fördelen av att välja motståndare i sin kvartsfinal. Det är något som Teurnberg redan reflekterat över.

– Ja, visst har man tänkt på det. Jag och lagkaptenen Jacob (Thorssell) hade ett långt samtal och pratade om olika motståndare, så vi har rankat lagen. Men jag vill inte avslöja för mycket, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!