Finske stjärnan Lahti värvas in som svensk

Dackarna har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför 2024. Den här gången handlar det om 31-årige Timo Lahti, finländaren som från och med kommande säsong har valt att representera Sverige. "Jag är otroligt tänd på uppgiften och känner mig väldigt motiverad", säger Timo Lahti.

Timo Lahti körde för Smederna och Rospiggarna den gångna säsongen. Nu är han klar för Dackarna.

Timo Lahti körde för Smederna och Rospiggarna den gångna säsongen. Nu är han klar för Dackarna.

Foto: Erik Kruse

Speedway2023-11-17 21:22

Timo Lahti har under en stor del av sin karriär tillhört Rospiggarna från Hallstavik. Nu blir det en flytt till Dackarna, där han återförenas med lagledaren Mikael Teurnberg.

– Jag känner Micke väldigt väl sedan tiden i finska juniorlandslaget och framför allt tiden i Rospiggarna, där vi vann ett SM-guld 2016 tillsammans. Det är något jag vill uppleva igen och nu med Dackarna, säger Lahti och fortsätter:

– Det känns jättebra att komma till regerande svenska mästarna Dackarna. Jag är otroligt tänd på uppgiften och känner mig väldigt motiverad efter två ganska tråkiga säsonger i Rospiggarna med mycket strul kring ekonomi, bana med mera. Jag representerade Smederna i sista matchen i grundserien den gångna säsongen och kände redan där vilken skillnad det var och blev bäste poängplockare med 14 poäng i den matchen, säger Timo Lahti.

Mikael Teurnberg ser fram emot att få återförenas med Lahti.

– Timo har kört tillsammans med flera av våra förare tidigare och kommer att passa bra in i laget. Han kommer under 2024 enbart att köra för Sverige och räknas därför som svensk förare. Timo har haft svenskt pass sedan 2015, men har tidigare kört lag-VM för Finland. Till 2024 väljer Timo att enbart representera Sverige i uttagningar till GP, SEC och lag-VM om han blir uttagen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!