Dackarna vill stoppa Västerviks makalösa svit

Derby borta mot ett extremt hemmastarkt Västervik. Dessutom en match om seriesegern. Det står mycket på spel för Dackarna i tisdagens drabbning. "Jag tror att Västervik har 19 raka segrar hemma. Vi är helt klart underdogs, men ska göra allt vi kan för att stoppa den sviten", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Dackarnas Daniel Bewley körde bra mot Västervik senast och vann dessutom GP-tävlingen i Målilla i helgen.

Dackarnas Daniel Bewley körde bra mot Västervik senast och vann dessutom GP-tävlingen i Målilla i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-07-17 12:30

Dackarna är tvåa i serien och har bara två poäng upp till serieledande Västervik. Med 14 poäng tillgodo i kampen om bonuspoängen har Dackarna läge att gå om och koppla grepp om seriesegern i Bauhausligan där endast tre omgångar återstår.

– Västervik var tippade som seriefavoriter inför säsongen och har motsvarat förväntningarna. Att vi är med där uppe och tampas överraskar nog många, men vi har ett härligt go i laget med många förare i form, säger Teurnberg som ändå lägger över pressen på Västervik inför tisdagens match.

– Jag tror att de har 19 raka segrar hemma. Senaste förlusten kom mot oss i semifinalen 2021. Vi har ett lag som är bra nog för att ge dem en match. 

Fyra av Dackarnas förare var med och körde i GP-tävlingen i Målilla i lördags. Daniel Bewley stack förstås ut då han lyckades gå hela vägen och vinna på hemmaplan.

– Det fanns en del frågetecken för Daniel då han kraschade och åkte på en tuff smäll i början av veckan. Framåt helgen märkte jag på han att han mådde allt bättre. Det var kul för honom att få lyckas fullt ut i Målilla. Han är fortfarande en ung kille som älskar att åka speedway och med sin enorma kapacitet kan han gå långt.

Bewley har dock en späckad veckan framför sig.

– Han kör i England på måndag, med oss i Dackarna på tisdag och onsdag. Sedan ska han tillbaka till England på torsdag och på fredag har han match i Polen.

En annan Dackeförare som visade form i lördags var Andzejs Lebedevs. 

– Han gjorde flera starka heat och missade semifinalen med knapp marginal. Han har höjt sitt snitt rejält i år och går från klarhet till klarhet.

undefined
Maciej Janowski har en viktig roll i Dackarna. Det krävs att han presterar på topp om laget ska ge Västervik en rejäl match.

Enda frågetecknet i laget är egentligen Maciej Janowski. Han tog bara en poäng i GP:t i lördags.

– Maciej har en tuff säsong, men visade i alla falla gryende form i söndags då han blev tvåa bakom Bartosz Zmarzlik i den polska finalen. Hoppas att den formen håller i sig.

Laguppställningar:

Västervik: 1. Bartosz Smektala, 2. Mads Hansen, 3. Tai Woffinden, 4. Jacob Thorssell, 5. Mikkel Michelsen, 6. Anton Karlsson, 7. Gleb Chugunov.

Dackarna: 1. Brady Kurtz, 2. Maciej Janowski, 3. Rasmus Jensen, 4. Daniel Bewley, 5. Andzejs Lebedevs, 6. Ludvig Lindgren, 7. Filip Hjelmland.

Fotnot: Matchen liverapporteras på www.vimmerbytidning.se från 18.55 på tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!