Dackarnas krisdrag: Säger upp personal

Målillalaget Dackarna har valt att säga upp all sin personal, skriver Barometern. "Skulle vi gå under är vi nog inte ensamma om det", säger ordföranden Tomas Karlsson till tidningen.

Dackarna säger upp all personal.

Dackarna säger upp all personal.

Foto: Simon Hastegård

Speedway2020-04-03 16:13

Många klubbar och föreningar har det tufft i dessa tider. När högstaligan i speedway, Bauhausligan, meddelat att man skjuter upp säsongsstarten till tidigast i juni får speedwayklubbarna stora ekonomiska problem. Nu har Dackarna tvingats vidta åtgärder och man har valt att säga upp all personal inom klubben.
– Vi har ett stort gäng med äldre funktionärer som gör ett stort jobb för oss på anläggningen. De har fått gå hem nu och vi har valt att säga upp all personal från och med den sista juni. Det är två heltider och två halvtider det rör sig om, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson till Barometern.

Om serien kommer igång som planerat, alltså den 2:a juni, kommer uppsägningarna inte att verkställas, menar man från Dackarnas sida. Problemet är dock att ingen med säkerhet kan säga när det kan vara aktuellt med seriestart.
– Vi famlar i mörker, det är oerhört jobbigt i och med att vi inte har något datum för när detta är över. Kan vi komma igång den 2 juni så är det inte aktuellt med några uppsägningar, men vi måste förbereda oss på att det kan bli värre, säger Thomas Karlsson.

Målilla och Dackarna arrangerar som bekant även en deltävling i Grand Prix och individuella SM.
– Vi får många frågor om klubben kommer att överleva, skulle vi gå under är vi nog inte ensamma om det. Jag tror den största prövningen kan bli 2021, har företagen hunnit återhämta sig och kan fortsätta stötta oss?

Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.
Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!