Dackarnas lagledare: ”En toppförare ska in”

Arbetet inför nästa speedwaysäsong pågår för fullt. Det återstår fyra platser i Dackarnas trupp. "Just nu är det lite som att spela schack. Jag känner att jag ska ha lite is i magen", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnberg är ny lagledare i Dackarna, efter Peter Karlsson som slutat efter tre säsonger.

Mikael Teurnberg är ny lagledare i Dackarna, efter Peter Karlsson som slutat efter tre säsonger.

Foto: Haris Dreco

Speedway2020-12-05 11:05

Jacob Thorssell, Frederik Jakobsen, Rasmus Jensen och Kevin Wölbert är klara. Dessutom har Dackarna skrivit kontrakt med fyra förare som har 0,500 i snitt: Maksymilian Bogdanowicz, Avon van Dyck, Theo Johansson och Sammy van Dyck.

– Så här långt känns lagbygget bra. Vissa lag har laddat på och är nästan färdiga medan vissa knappt presenterat något alls än. Vi ligger lite mitt emellan. Det finns fria förare och vi har till den 28 februari på oss att sätta truppen, säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Han är alltså på jakt efter fyra nya förare.

– Som det känns nu ser jag Jacob och Rasmus som heatledare och Frederik och Kevin på plats 2 och 4. I Jacob, Rasmus och Frederik har vi tre förare som kan ta stora steg i sin utveckling, de har inte nått toppen av sina karriärer. Kevin Wölbert är en snabb förare som jag tror kan ta ett steg till. Kan vi komplettera med en stark femteförare ser det riktigt bra ut.

Teurnberg fortsätter:

– Det betyder att det är en toppförare, en heatledare, vi ska ha in. Alltså en förare för plats 1, 3 eller 5 i laguppställningen. Jag vrider och vänder och lyssnar runt en hel del och har kontakt med en handfull förare i den yppersta världseliten.

Enligt Dacke-ledaren är det svårare än vanligt att spika truppen, på grund av coronapandemin.

– Det är överhuvudtaget svårt att veta hur mycket vissa förare kommer att vara tillgängliga för att köra i Sverige, så det kan också vara så att vi måste ha två toppförare som delar på en plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!