Teurnberg: "Ärligt talat bara väntat på det"

Masarnas besked att de inte kommer köra i Bauhausligan 2023 kom inte som någon överraskning för Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. "Ärligt talat har jag väntat på det här beskedet länge", säger han.

Mikael Teurnberg

Mikael Teurnberg

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-02-06 16:32

Den klassiska klubben från Avesta har brottats med ekonomiska problem en längre tid. Klubben körde hem SM-guldet 2020 som var en speciell säsong som påverkades mycket av coronapandemin. Sedan dess har det gått snabbt utför och den gångna säsongen hamnade laget sist i Bauhausligan.

På senare tid har klubbens ledning försökt skapa ekonomiska förutsättningar för att ställa upp i Bauhausligan 2023. På måndagen kom till slut beskedet att klubben hoppar av.

– Det kom inte som något större överraskning och det är bra att beskedet kommer nu och inte närmare säsongen början så att planeringen hinner anpassas. Sedan kan jag tycka att Masarna borde ha tagit sitt förnuft till fånga redan i höstas och klivit av redan då när de såg vartåt det lutade. Klubbar som Västervik, Rospiggarna och Piraterna har gjort så förr och kommit tillbaka starkare efter att ha börjat om i Allsvenskan.

Vad betyder det att det bara blir sju lag i ligan kommande säsong?

– Det är inte optimalt, men jag tror att det ska fungera bra ändå. Sedan tror jag att det är viktigt för speedwayen att det kommer in ett nytt lag på sikt. Jag vet att såväl Vargarna, Örnarna och Valsarna har ambitioner att kunna komma tillbaka till högsta serien. Det vore kul om någon av dem kunde lyckas eftersom intresset för sporten skulle öka om klubbar från sådana orter kom tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!