Dackarnas polska GP-stjärnor i toppslag: "Ska ha mycket cred"

Det blev spännande värre i Eskilstuna när Smederna tog emot Dackarna. Inför det sista heatet hade hemmalaget två poängs försprång. Dackarnas superpolacker såg till att bärga en tung vinst för sitt lag.

Patryk Dudek toppar VM-tabellen efter fem omgångar . Igår visade han även vägen genom att ta 16 poäng för Dackarna som vände och vann mot Smederna borta. Foto: Ossian Mathiasson

Patryk Dudek toppar VM-tabellen efter fem omgångar . Igår visade han även vägen genom att ta 16 poäng för Dackarna som vände och vann mot Smederna borta. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Speedway2017-06-26 20:11

Rätt ska vara rätt. Det var med två raka fem–ettor duon Dudek/Janowski såg till att vända på matchen till Dackarnas fördel. I det 13:e heatet tog Smederna ett rejält kliv mot vinsten när man med en fem–etta mot Peter Ljung och Rune Holta drygade ut sin ledning till sex poäng. Då klev kvällens Dackegiganter fram – när laget behövde det som mest.
– De ska ha mycket cred idag. Det går inte att säga annat än att de var stora segerorganisatörer för oss, säger en glad och lättad Mikael Karlsson, lagledare för Dackarna.

Det började annars ganska dystert för Dackarna. Hemmaförare var först över mållinjen mest hela tiden, och första heatet med poängövertag kom i det åttonde, när man vid tio poängs underläge toppade in Dudek istället för Korneliussen. Det resulterade i firma Dudek/Janowskis första fem–etta för kvällen.
– Man ska komma ihåg att det ofta blir så på bortaplan, det tar ett tag innan man hittar rätt där ute. Nu kanske det tog lite för lång tid för oss idag. Samtidigt har de gjort om banan än jämfört med tidigare år vi varit här.

Mikael Karlsson och  kollegan Patrik Hag valde att köra riders replacement för Fredrik Lindgren som inte kunde vara med. Det innebar att Dudek fick köra hela sju heat – ett förtroende han minst sagt förvaltade.
– Han var fantastisk. Man har känt i några veckor att han varit i antågande. Det tar lite tid innan allt klaffar, säger Karlsson.

För Rune Holta blev återkomsten i Dacke–västen inte särskilt lyckad. Han fick stopp i sitt första heat och körde hem totalt två poäng på ovalen i Eskilstuna.
– Det var en strultävling för Rune. Han tappade släpskon i sitt första och hittade inget riktigt flyt, det finns mer att hämta där. Att få in Rune och Mads Korneliussen har varit en bra injektion för oss, det räcker inte att stirra på poängskörden.

Idel positivt att Janowski och Dudek tar 32 av era 46 poäng?
– Det är klart att jag önskar att Peter Ljung, Rune och kanske Joel Kling tog ytterligare någon poäng var. De gjorde det bra i något heat vardera som också ligger bakom att vi kan hämta upp den här matchen. Men just nu struntar jag egentligen i vem som tog poängen.

Hur resonerar man i depån inför sista heatet?
– För egen del, kanske för att lindra en eventuell besvikelse, så tänkte jag att tar vi en 4–2 och fixar oavgjort så har vi gjort det jäkligt bra ändå. Nu blev det ännu bättre, avslutar Mikael Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!