Dackarnas sista minuten-lösning – Jakobsen är tillbaka

Nu står det klart att Dackarna gör ett sista försök att nå en slutspelsplats, när slutspurten av serien drar igång. In i truppen kommer nämligen dansken Frederik Jakobsen, som avslutat sin säsong med hans polska klubb Grudziads.

Frederik Jakobsen är tillbaka i Dackarna inför slutspurten av BauHaus-Ligan.

Frederik Jakobsen är tillbaka i Dackarna inför slutspurten av BauHaus-Ligan.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2022-08-07 13:19

Till en början spekulerades det mycket kring att det Tai Woffinden skulle komma tillbaka till Dackarna, men så blir det alltså inte. Till Speedwayfans.se gav Woffinden, för två veckor sedan, ett något kryptiskt svar om framtiden i Sverige och Dackarna.

– Om någon klubb ringer så är jag alltid öppen för att köra i Sverige. Jag är redo att göra det både i augusti och september, sa han då.

Men nu är transferfönstret stängt och istället tar Frederik Jakobsen på sig Dacke-dressen igen. Den unge danske föraren har kört för Dackarna flera säsonger tidigare, däribland senast 2021. Och nu har alltså 24-åringen återigen tagit plats i Dackarnas lag. Dackarnas lagledare, Mikael Teurnberg, delar med sig av tankarna inför slutspurten av Bauhaus-Ligan.

– Vi har letat och kontaktat flera förare under den senaste månaden för att försöka förstärka laget innan transferfönstret stängde 31 juli. Med ett högt ingångssnitt på laget och begränsningar för förare i Ekstraliga i Polen har det inte varit enkelt. Men när möjligheten att få in Frederik Jakobsen i laget dök upp öppnade det upp sig. Det känns bra att kunna få in en förare av Frederiks kaliber på en väldigt begränsad transfermarknad. Extra positivt för oss är att han känner till klubben och hemmabanan efter flera säsonger i Dackarna.

Det nämns även att flera svenska klubbar varit intresserade av dansken, men att valet till slut föll på just Dackarna.

– Jag är mer än lycklig över att vara tillbaka i Dackarna! Min plan var att inte köra i Sverige i år. Flera svenska klubbar har hört av sig, men jag har tackat nej till dem. Men när Dackarna hörde av sig var det skillnad, då tog det inte lång tid för mig att säga ja.

I nuläget är tanken att Jakobsen ska göra debut redan på tisdag, när Masarna kommer på besök. Föraren har haft ett kanonbra år i både Danmark och Polen. Under hans säsong i den polska ligan, som för övrigt var hans första, körde han dessutom till sig ett snitt på över 1,6 poäng per heat.

– Jag har haft en bra säsong, förmodligen den bästa i min karriär så här långt. Detta trots att mina individuella mål inte riktigt har blivit uppfyllda, men jag har ju en hel del år kvar som speedwayförare där jag kan fixa det.

I samma veva utgår Adam Ellis ur truppen och ansluter istället till Rospiggarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!