Britten briljerade: "Gillar verkligen den här banan"

Ett leende på läpparna. En blombukett i handen – och ett speedwaydäck runt axeln. Daniel Bewley hade all anledning att glädjas efter sin och Dackarnas insats borta mot Piraterna. "Jag gillar verkligen den här banan", säger han.

Daniel Bewley bjuder på ett leende. Han körde strålande för Dackarna mot Piraterna.

Daniel Bewley bjuder på ett leende. Han körde strålande för Dackarna mot Piraterna.

Foto: Haris Dreco

Speedway2023-05-30 21:30

Daniel Bewley var det stora namnet för kvällen. Britten imponerade stort i bortamötet med Piraterna och körde nästan fullt. I det allra sista heatet blev det "bara" två poäng för Dackarnas nya stjärnskott, som slutade på 14 inkörda poäng. 

– Haha... Jag var väldigt sugen på att vinna även det heatet, men Przemyslaw (Pawlicki) körde bra där och "fair play" till honom. Man vill så klart alltid vinna men samtidigt gillar jag att tävla mot bra förare, så det vara bara kul, säger Daniel Bewley när Sporten träffar honom direkt efter att bortaklacken hyllat laget på Autoexperten Arena.

Och matchen då? Jo, den var över redan efter tolv heat, då Dackarna gick upp i ledning med 44–28. Till slut skrevs segersiffrorna 53–37.

– Det var ett bra resultat för mig men också för hela laget. Jag gillar verkligen den här banan och det är roligt att köra här, menar Bewley.

Varför passar den här banan dig så bra?

– Den är snabb och känns också rätt så tekniskt svår. Det går fort in i kurvorna och det verkar passa mig.

24-åringen kom till Dackarna från mästarlaget Smederna inför den här säsongen. Och målet är tydligt...

– Förhoppningsvis kan vi gå hela vägen. Det är tanken. Just nu så njuter vi ändå av stunden och att vi vinner tävlingar. Det gäller bara att fortsätta på det här spåret så vi får se hur långt det räcker till slut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!