Daniel Bewley stannar i Dackarna

Succéföraren från den gångna säsongen blir kvar i Dackarna. På fredagen stod det klart att Daniel Bewley kör vidare i laget. "Jag är jätteglad att Dan Bewley har skrivit på för ytterligare en säsong i Dackarna. Den gångna säsongen var han vår klart bästa förare poängmässigt, säger Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnberg har gjort klart med en förlängning av Daniel Bewleys kontrakt.

Mikael Teurnberg har gjort klart med en förlängning av Daniel Bewleys kontrakt.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-10-27 10:02

Daniel Bewley 24 år är klar för en fortsättning i Dackarna 2024. Britten gjorde knappast någon dackesupporter besviken under säsongens gång. Med poängsnittet 2,082 var han lagets bästa förare.

undefined
Daniel Bewley blev snabbt en publikfavorit i Målilla.

Daniel Bewley vann även Grand Prixtävlingen som kördes i Målilla under juli månad. Han slutade som totalsjua i GP-serien och fick strax efter säsongens slut ett wildcard till nästa års GP-serie. Ett wildcard har som bekant även Andzejs Lebedevs, som också han har förlängt med Dackarna över 2024, fått.

– Trots sin ringa ålder är Dan en av världens bästa Speedwayförare och har utvecklats till att bli en stabil toppförare på absolut högsta klass. Han är vår spjutspets som kan gå in i dom avgörande heaten och vinna mot vilken förare som helst.

Mikael Teurnberg konstaterar också att Bewley är en härlig personlighet att ha i ett lag.

– Han är en lättsam kille som smällt in väldigt bra i laget. Att han dessutom var en starkt bidragande orsak till att guldet hamnade i Målilla gör förstås känslan ännu bättre.

Daniel Bewley blir den tredje guldhjälten att förlänga sitt kontrakt med Dackarna. Sedan tidigare är Andzejs Lebedevs och Filip Hjelmland klara för fortsatt styrning i klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!