Dacke-föraren: ”Var orolig hela natten”

Han kraschade otäckt i tisdags kväll. Här är Oliver Berntzons besked till alla Dacke-fans: ”Jag tror och hoppas att jag kan köra i nästa vecka igen.”

Oliver Berntzon.

Oliver Berntzon.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2018-07-04 20:09

Det var i heat 11 – i bortaderbyt mot Västervik – som olyckan var framme. Oliver Berntzon hakade i Peter Kildemands framhjul och föll handlöst mot backen. Det såg otäckt ut. Det dröjde ett par minuter innan Dacke-föraren kunde resa på sig och vandra mot depån av egen kraft.

Efter matchen var Berntzon irriterad på Kildemand.

– Som vanligt la Kildemand ut sitt jävla framhjul på den som kör om honom.

"Sånt som händer"

Idag, efter att ha sett kraschen på datorn ett antal gånger, sa Berntzon så här:

– Jo, han la sitt framhjul på mitt bakhjul. Man får inte ett sånt res på cykeln utan anledning. I övrigt finns det inte så mycket att säga. Det är sånt som händer.

Du blev utesluten av domaren. Var det rätt?

– Jag vet inte. Jag tror inte att domaren kollade så noggrant på den situationen. Det blev naturligt att utesluta mig, eftersom jag blev liggandes. Hade även Kildemand gått omkull hade det nog blivit ett svårare beslut.

Reserv i GP

Helt klart är att Oliver Berntzon fortfarande är mörbultad efter kraschen. Huvudet fick sig en törn, liksom axeln.

– Det känns som att jag har blivit överkörd av ett tåg. Framför allt har jag väldigt ont i axeln.

Men glädjande nog verkar det inte vara någon allvarlig skada. Under onsdagen besökte Berntzon sin personlige fysioterapeut hemma i Mariestad.

– Han tror att det bara rör sig om en mjukdelsskada. Det var skönt att höra. Med tanke på hur ont det gjorde var jag orolig hela natten, att det skulle vara något värre.

Vad händer nu?

– Axeln är tejpad, så förhoppningsvis kan jag tävla snart igen. Jag har tackat nej till veckans match i Allsvenskan. Däremot hoppas jag vara körklar på lördag, när det är GP-tävling i Hallstavik. Jag är med som reserv där.

Och sedan kör du för Dackarna på tisdag?

– Det räknar jag med, säger Oliver Berntzon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!