Dacke-stjärnan tog full pott: "Gillar skitiga förhållanden"

Ödesmatch. Det var vad som väntade Dackarna i mötet med Smederna. Lyckligtvis för Målilla-laget knep de både segern och bonuspoängen. En stor faktor till det var stjärnan Brady Kurtz magiska körning. "Förhoppningsvis kan det bli mer bra prestationer från mig framöver", säger australiensaren.

Brady Kurtz var på strålande humör. Här efter en femetta som han ordnade tillsammans med lagkamraten Andzejs Lebedevs.

Brady Kurtz var på strålande humör. Här efter en femetta som han ordnade tillsammans med lagkamraten Andzejs Lebedevs.

Foto: Jens Lidesjö

Speedway2024-07-16 22:15

Faktum är att han inte tappade en enda poäng under kvällen och drog till med hela 14+1.

– Det var riktigt skönt. Jag har haft det ganska tufft på den här banan de senaste åren. Det känns skönt att vara bra en hel match här, och jag hoppas det kan fortsätta så resten av säsongen. Förhoppningsvis kan det bli mer bra prestationer i Sverige från mig framöver, säger Kurtz.

Men det var inte helt säkert att det skulle bli match denna tisdagskväll. Regnet spelade Målilla-publiken ett spratt och sköt upp matchstarten med närmare två timmar. Att gå i väntans tider verkade dock inte störa Brady Kurtz. 

– För mig gör det inte så mycket, och jag gillar faktiskt "skitiga förhållanden" bättre än normala. Ibland är det inte alltid det går vägen, men nu slutade lyckligtvis regnet och de lyckades få till banan bra här, som de alltid gör.

undefined
Mikael Teurnberg, lagledare i Dackarna., berättar att det inte ska vara någon större fara med Ryan Douglas som utgick skadad efter i samband med en krasch i andra heatet.
undefined
Ryan Douglas fick ett stort köttsår som ett resultat av smällen i heat 2.

Det var Brady Kurtz och lagkamraten Timo Lahti som satte tonen för matchen, som slutade 57–33, med deras femetta i första racet. 

Men det var inte en spikrak väg mot segern för Dackarna. I det andra heatet kolliderade nämligen Dackarnas Ryan Douglas med en förare från Smederna, skadade sig, och körde inte mer på hela kvällen. I hans övriga två planerade heat ställde hemmalaget bara upp med en förare. 

Till Vimmerby Tidning säger lagledaren Mikael Teurnberg att det rör sig om ett djupt sår i handen, men det ska lyckligtvis nog inte vara någon större fara inför kommande matcher.

Hur som haver blev det seger och dessutom extrapoäng. Det var oerhört viktigt för ett Dacke-lag som kommer behöva kämpa för att nå slutspelsplatserna.

– Vi behövde en stor vinst för att komma tillbaka till slutspelsplatserna. Det var viktigt för oss att Andzejs (Lebedevs) var tillbaka. Nu får vi hoppas att vi kan fortsätta så här resterande del av säsongen, säger Brady Kurtz.

undefined
"Gick det så bra i comebacken?", kanske Andzejs Lebedevs tänkte som var tillbaka i Dackarnas laguppställning efter en tuff skadefrånvaro.

Kurtz var som nämnt poängbäst i Dackarna med sina 14 poäng. Det var däremot flera förare som hade starka prestationer. I sin comeback levererade Lebedevs tolv poäng och även lagkapten Rasmus Jensen körde in ett gediget antal poäng (elva). 

Timo Lahti slutade med nio poäng i protokollet, David Bellego med sju och reserföraren Filip Hjelmland skrapade ihop fyra poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!