Dackeförare gjorde upp i finalen – Sverige tog medalj

Sverige tog sig vidare till semifinal i Speedway Of Nations, men fick ge sig mot Storbritannien där och nöja sig med VM-brons. I finalen fick Brady Kurtz Australien se sig besegrat av hemmanationen Storbritannien med Dan Bewley i laget.

Daniel Bewley var med och körde hem guldet i Speedway Of Nations till Storbritannien tillsammans med Robert Lambert.

Daniel Bewley var med och körde hem guldet i Speedway Of Nations till Storbritannien tillsammans med Robert Lambert.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-07-14 10:06

Totalt var fyra av Dackarnas förare i farten under lördagens final i Manchester. Andzejs Lebedevs bidrog med tolv poäng för Lettland som kom sist i tävlingen. Rasmus Jensen tog åtta poäng på tre heat för Danmark som inte heller hade med utgången att göra.

Det var istället Dackarnas Brady Kurtz och Daniel Bewley som var mest i hetluften under kvällen. Kurtz körde in 16 poäng för Australien och Bewley tog 13 för Storbritannien.

Sverige med Fredrik Lindgren och Jacob Thorssell i laget nådde en tredjeplats i grundtävlingen och fick möta Storbritannien i semifinal. Där räckte det inte att Lindgren vann heatet utan Robert Lambert och Daniel Bewley gick vidare med 5–4 totalt.

I finalen vann sedan Lambert före Bewley mot Australiens Jack Holder och Brady Kurtz och tog hem guldet på hemmaplan.

undefined
Daniel Bewley, Dackarna

Robert Lambert framhöll det fina samarbetet med Bewley efter segern:

– Jag och Daniel har nästan en telepatisk förmåga ute på banan. Vi skapar ytor åt varandra och det gör det mycket enklare att köra. I finalen tog jag ledningen och litade sedan på att Dan skulle göra resten av jobbet. Han har en enastående förmåga att hitta runt på den här banan. Det är en underbar känsla att vara värdsmästare igen, sa han till SON:s hemsida.

Fredrik Lindgren var nöjd med insatsen och bronsmedaljen.

– Vi ska vara stolta över den här medaljen. Både Jacob och jag krigade på och gjorde vad vi kunde, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!