Dackeförare kraschade och tappade - Lindgren utesluten i semin

Två Dackeförare tog sig till semifinal i kvällens GP i Teterow, Tyskland. Men Fredrik Lindgren och Patryk Dudek lyckades stöta ihop med varandra i semin och ingen av dem nådde final.

Fredrik Lindgren kraschade i semifinalen i lördagskvällens GP i Tyskland och fick nöja sig med elva poäng.

Speedway2017-09-09 19:58

För första gången den här säsongen blev det ingen Dacke-förare i finalen i en GP-tävling. Anmärkningsvärt också att det inte heller var någon polsk förare i finalen.

I den andra semifinalen  i kvällens tävling i Tyskland stod visserligen både Patryk Dudek och Fredrik Lindgren på startlinjen, men de fick dåliga starter och när Lindgren försökte reparera det gick han rakt in i klubbkamraten Dudeks bakhjul på bortre rakan och for i backen.
Lindgren utesluten i omstarten (lyckligtvis oskadd efter kraschen) - och inget att säga om det. Lindgren stannade på elva poäng och tappade till täten i VM-serien,men avancerade till fjärdeplats och närmade sig i medaljkampen.

I omstarten av semifinalen fick Patryk Dudek nöja sig med att se ryggarna på Matej Zagar och Chris Holder, som gick till final. Även Dudek stannade på elva poäng.

För den tredje Dacken, Maciej Janowski, slutade det återigen med en plats utanför semifinalen. Han körde in sju pinnar i grundomgången.

Jason Doyle, som vann grundomgången på 14 poäng och kom trea i finalen (hans åttonde final av nio möjliga i år), utökade sin ledning i sammandraget.

Vann finalen gjorde Matej Zagar, som verkligen har konserverat sin galna form från Smedernas kvartsfinalmöte med Dackarna i tisdags. Tvåa Martin Vaculik, trea Doyle och fyra Chris Holder,

I sammandraget leder nu Jason Doyle med 114 poäng.Sedan följer tre Dackeförare - Patryk Dudek 104, Maciej Janowski 101 och Fredrik Lindgren 98.