Dackeföraren lämnar för konkurrenten: "Kan ta ytterligare kliv"

Västervik Speedway skriver kontrakt med den 20-årige talangen Noel Wahlquist. "En av Sveriges mest lovande", skriver klubben.

Noel Wahlqvist var tillbaka i Dackarna och visade viss fart.

Noel Wahlqvist var tillbaka i Dackarna och visade viss fart.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-10-18 13:23

Noel Wahlquist har Västervik Speedway som moderklubb och har tidigare representerat klubben i elitsammanhang. Efter två säsonger i Dackarna väljer han nu att gå tillbaka.

– Vi blev naturligtvis väldigt glada när Noel visade intresse för att återvända. Han växte upp i Västervik Speedway och har varit klubben trogen under karriären med undantag för de två senaste säsongerna. Jag både hoppas och tror att Noel kan ta ytterligare kliv i sin utveckling kommande säsong. Han är väl medveten om den tuffa konkurrenssituation som råder om en plats i laget, men har definitivt kapaciteten att köra matcher i Bauhausligan, säger Västervik Speedways sportchef Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Uunder guldhjälmsåren växte Wahlquist fram till en av landets allra största talanger och debuterade i Bauhausligan redan som 16-åring. Han har dessutom gjort flera framträdanden i det svenska juniorlandslaget med ett vunnet JSM-silver så sent som 2023.

undefined
20-årige Noel Wahlquist är en egen produkt som bor i Västervik.

Enligt klubben är Wahlquist ett av de stora framtidshoppen inom svensk speedway.

– Jag ser verkligen fram emot att vända hem till moderklubben efter två säsonger på annat håll. Det känns mycket bra att tillhöra Västervik Speedway igen och vara med i jakten på SM-guldet. Förhoppningsvis kan jag hålla mig skadefri och utvecklas ännu mer. Det ska givetvis bli väldigt kul att träffa alla fans, sponsorer och funktionärer igen. Vi ses på Hejla Arena i sommar, säger Noel Wahlquist i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!