Dackeförarens missnöje efter petningen: "Jättekonstigt"

Under tisdagen inleddes slutspelsresan för de regerande mästarna Dackarna. Men det var utan en av fjolårets guldhjältar – Filip Hjelmland. Det är såklart en besvikelse för Mariannelundssonen. "Men jag är inte den första svenska föraren i det här läget och tyvärr lär jag inte vara den sista", säger han till Vetlanda-Posten.

Filip Hjelmland blev inte uttagen till det första kvartsfinalmötet med Eskilstuna Smederna. Något han såklart inte är nöjd över.

Filip Hjelmland blev inte uttagen till det första kvartsfinalmötet med Eskilstuna Smederna. Något han såklart inte är nöjd över.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-08-21 16:36

I en intervju med tidningen berättar Hjelmland att han självklart hade velat vara med och köra i första mötet med Smederna. På frågan om hur snacket gått kring petningen mellan honom och lagledare Mikael Teurnberg svarar Hjelmland såhär:

– Äh, det har inte varit något speciellt. Det är så klart tråkigt att inte få köra. Jag tycker själv att jag gjort det bra den här säsongen, min bästa i karriären. Jag kanske inte har fått ut det på banan i alla tävlingar. Nu vill han (Teurnberg) köra med de utländska förarna och då passade jag inte in snittmässigt. Det är han som tar ut laget och som har sista ordet. Det är han som bestämmer.

Jämfört med fjolåret har föraren sänkt sitt snitt denna säsong. En fjäder i hatten är dock att han kammat hem brons i individuella Sm. 

– Det är faktiskt jättekonstigt att man inte tar plats i ett lag i den svenska högstaligan när man gjort det. Men jag är inte den första svenska föraren i det här läget och tyvärr lär jag inte vara den sista.

Utöver detta bakslag har Hjelmland inte fått betalt av sin polska klubb i den utsträckning som det var överenskommet. 

– Det är många tunga saker utanför banan jag fått reda i nu. Så det gäller fokusera på rätt saker. Men när det kommer sådana här saker måste man sig lite för inför framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!