Dackefostrad förare klar för Piraterna: "Spännande"

Säsongen 2017 var han Pirat i en match. Nu är det klart att William Björling kör för Piraterna 2021. Därmed blir han den andra svenske föraren i Pirattruppen.

Dackefostrade William Björling gjorde ett kort inhopp i Piraterna 2017. Nu är det klart att han kommer ingå i Pirattruppen för kommande säsong.

Dackefostrade William Björling gjorde ett kort inhopp i Piraterna 2017. Nu är det klart att han kommer ingå i Pirattruppen för kommande säsong.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2021-01-19 18:05

2017 gjorde William Björling, som har Dackarna som moderklubb, en av de kortare karriärerna som Piratförare. Den sträckte sig till medverkan i en träningsmatch mot Lejonen veckan innan premiären.  Sen valde han att bryta kontraktet och återvända till Dackarna som han den gången hämtades ifrån. 

Fyra år senare så presenterar Piraternas lagledare Daniel Davidsson Björling som sitt senaste nyförvärv. 

– Vi måste ha en svensk förare med ett snitt under 1,0 i snitt som sexa i laget. Då är det ju Björling och några till som har erfarenhet av att åka i serien som finns kvar. Han har åkt en del men inte så kontinuerligt, säger Davidsson. 

Den gångna säsongen körde 20-årige, fyller 21 i maj, Björling fyra matcher för Lejonen och plockade på sina heat då 0,438 poäng i snitt. 

– Det ska bli spännande att se vad han göra. Han var väldigt lovande när han kom upp. Sen är mycket upp till honom själv. För chansen att köra kommer han få. Konkurrensmässigt så är ju situationen här jämfört med hur den var i Lejonen i fjol bra, säger Davidsson. 

Med värvningen av Björling så har nu Piraterna två svenska förare i truppen. Davidsson berättar att han kommer behöva ytterligare minst två. Dessa samt en utländsk förare hoppas Davidsson kunna presentera inom kort.

– Det är min målsättning.

Piraternas lag just nu: Adam Ellis, England, Jonas Seifert-Salk, Danmark, Thomas H Jonasson, Sverige, Oskar Fajfer, Polen, Peter Kildemand, Danmark, Jakub Jamrog, Polen, William Björling, Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!