Efter skrällen – Dackarna har allt i egna händer

Tänk vad det kan svänga i sportens värld. Dackarna vet. Efter den tunga förlusten mot Indianerna i tisdags var chanserna att nå slutspel ganska små. Nu har det vänt. Tack vare Masarnas skrällseger. "Det gick vår väg och känns fantastiskt", säger Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnbergs Dackarna har allt i egna händer mot Piraterna på tisdag.

Mikael Teurnbergs Dackarna har allt i egna händer mot Piraterna på tisdag.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-08-19 12:54

Som många andra Dackeanhängare slets han mellan hopp och förtvivlan i torsdagens möte i Avesta, där redan avsågade jumbon Masarna tog emot slutspelsjagande och ett på uppgående, Piraterna.

Ingen, eller i alla fall ytterst få, hade räknat med Masarna. De hade i princip ingenting utom hedern att köra för.

När vi pratade med Dackelagledaren i Kumla kort efter matchens slut mot Indianerna (förlust 47–43) i tisdags, var besvikelsen påtaglig.

Då sa Teurnberg bland annat så här:

– Jag räknar med att Piraterna gör sitt mot Masarna och tar alla tre poäng. Då hjälper det inte om vi skulle vinna sista matchen hemma mot Piraterna för att passera dem.

Mot alla odds vann Masarna, mot favorittippade Piraterna, som i tisdags körde över topplaget Västervik med 55–35.

Matchen i Avesta blev en nagelbitare.

– Jag följde matchen och har nog nästan aldrig varit så nervös, haha. Det var otroligt spännande. Masarna hade ett par förare borta och fick ta in två juniorer. Att vinna mot Piraterna (42–36) var oerhört starkt. Det gick vår väg och det känns helt fantastiskt, säger Teurnberg och fortsätter:

– Förutsättningarna har ändrats igen, vilket är väldigt skönt. Jag messade till alla våra förare efteråt. Nu har vi allt i våra egna händer hemma mot Piraterna. Det känns mycket bättre nu, sen vet vi att det kommer bli tufft. Luke Becker lär vara tillbaka i Piraterna.

Det är onekligen en raffinerad avslutning vi har framför oss i grundserien, då Dackarna alltså tar emot Piraterna i en direkt avgörande match om vilket lag som tar sig till slutspel. Piraterna har ett försprång på två poäng, då laget ändå fixade bonuspoängen mot Masarna.

– Det har förhoppningsvis inte så stor betydelse. Vi måste vinna och gör vi det med mer än två poäng så går vi till slutspel. Nu har vi fått en chans och ska också göra allt för att ta den.

Matchen i Motala i våras slutade 46–44 i Piraternas favör.

Nästan alla aktuella Dackeförare är i farten på olika uppdrag de närmaste dagarna, bland annat med GP-challenge och ligaspeedway i Polen och England.

Hur funderar du kring laget på tisdag?

– Janowski (Maciej) räknar vi med att ha tillbaka och det betyder förstås mycket. Sen har jag tankar på att testa något nytt, säger Teurnberg utan att avslöja vad det rör sig om.

Frederik Jakobsen och hans Dackarna behöver nu "bara" vinna med mer än två poäng hemma mot Piraterna för att nå slutspel.
Frederik Jakobsen och hans Dackarna behöver nu "bara" vinna med mer än två poäng hemma mot Piraterna för att nå slutspel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!