Dackekaptenen om tuffa tiden: "Varit skitjobbigt"

Förra säsongen var dackekaptenen en pålitlig poängplockare. I år har verkligheten varit en helt annan för Jacob Thorssell. "Jag vet inte vad som har hänt och fortsätter att leta efter formen", säger han inför kvartsfinalmötet mot Indianerna.

Jacob Thorssell har letat efter formen under i stort sett hela säsongen. "Jag har inget riktigt svar på varför det har gått som det har gått. Jag hoppas att det lossnar nu", säger han inför första kvartsfinalmötet mot Indianerna.

Jacob Thorssell har letat efter formen under i stort sett hela säsongen. "Jag har inget riktigt svar på varför det har gått som det har gått. Jag hoppas att det lossnar nu", säger han inför första kvartsfinalmötet mot Indianerna.

Foto: Suvad Mrkonjic

Speedway2022-08-29 19:00

Det är en halvkrasslig Jacob Thorssell vi pratar med dagen innan kvartsfinalen i Kumla. 

– Jag har varit lite sjuk senaste tiden. Inget farligt och ingen feber, men snorig och ont i halsen. Nu känns det ändå bättre och det ska inte vara någon fara för i morgon (tisdag), säger han. 

Halvdant har det även varit på ovalen för Thorssell – och det under en längre tid. 

Hans snitt har sjunkit rejält från den fina fjolårssäsongen och det som så ofta gick lekande lätt när han och speedwaycykeln var i det närmaste perfekt symbios under mästaråret, är det inte alls i år. Långt ifrån. Åtvidabergssonen får slita för sina poäng på ett helt annat sätt 2022. 

I den bästa av världar hade han ett enkelt och rakt svar på vad som har hänt. En given förklaring. Men...

– Jag vet fasen inte varför och kan inte ge ett riktigt svar på hur det har blivit så här. I vissa matcher har kanske inte grejerna gått så bra, ibland har inte formen varit där och i andra matcher har jag nog kört på en position som helt enkelt varit för tuff för mig.

Hur går dina tankar kring att det har gått knackigt för dig?

– Det är och har varit skitjobbigt. Det är inte kul alls. Det blir en ond spiral och det tär på självförtroendet. 

Lyfter du det här med någon?

– Nja, jag pratar en del med både Micke (Teurnberg) och Ricky (Kling). 

På tisdag kör Thorssell på reservplats, vilket var länge sen. 

– Det är kanske det som behövs och det känns bra. Det är nog så att jag borde ha varit där tidigare. 

Nu väntar alltså Indianerna igen. Det är bara två veckor sedan Dackarna senast körde på Glottra Skog Arena. Då blev det en knapp förlust (47–43). Jacob Thorssell plockade då fem poäng, men känslan var att han hade hittat farten igen. 

– Nämen, jag trivs bra på banan i Kumla. Jag hoppas att formen är på uppåtgående och att det ska lossna på riktigt. Som lag tycker jag vi gjorde en stark match där senast, utan Janowski (Maciej) i laget. Det känns jäkligt bra att vi tog oss till slutspel och nu tror jag att vi blir riktigt farliga.

Där kommer Thorssell och Dackelaget bland annat att ställas mot förra årets lagkompis, stjärnföraren Jason Doyle. Nyheten med Doyle presenterades av Indianerna under måndagen. Även Andreas Lyager är ny i laget. Duon kommer helt klart att stärka Kumlalaget.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!