Dackelagledaren väljer glädjen: "Jag ser det som en seger"

En enkel bortaseger mot Vargarna? Tänk om. Hemmalaget bjöd upp till kamp och gjorde det tufft för Dackarna. Matchen slutade lika, 45–45. Men Dackarna fick ändå med sig två poäng från Norrköping, då Målilla-laget knep extrapoängen. "Jag ser det mer som en seger", säger Mikael Teurnberg, lagledare i Dackarna.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg (till höger) i samtal med en mekaniker under matchen. Teurnberg såg det oavgjorda resultatet som som en vinst, med tanke på att Dackarna fick med sig extrapoängen.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg (till höger) i samtal med en mekaniker under matchen. Teurnberg såg det oavgjorda resultatet som som en vinst, med tanke på att Dackarna fick med sig extrapoängen.

Foto: Jens Lidesjö

Speedway2024-07-23 20:55

Det blev en gastkramande kamp på Ica Maxi Arena, eller "Kråkvilan" som den kallas i folkmun, denna sköna sommarkväll i Norrköping. 

Men det var ingen dans på rosorna för detta Dacke-lag som fick kämpa rejält för att undvika en förlust. 

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg väljer glädjen och påpekar att det var viktigt att få med sig två poäng (inklusive extrapoängen) från Östergötland. 

– Med tanke på utvecklingen och att det var några som inte kom upp i nivå är det godkänt. Det gäller bara att ta slutspelsplatsen. Vi har två gubbar som tar en poäng tillsammans och Lebedevs (Andzejs) har svårt att hitta runt, säger han.

De "två gubbarna" är i detta fall Filip Hjelmland som bara tog en poäng på sina tre heat och fransmannen David Bellego som kammade noll. GP-föraren Andzejs Lebedevs hade inte heller en kväll som går till historieböckerna, med sina blygsamma fem poäng.

Inför det sista heatet var ställningen 42–42, och som ni kan räkna ut blev det således 3–3 i det sista heatet för kvällen vilket resulterade i slutresultatet 45–45. 

– Jag gav tydliga order inför det sista heatet. Har vi ett 3–3-läge så går vi inte för det, utan tar ett oavgjort resultat. Jag ser det absolut inte som att vi "förlorat", det känns snarare som en seger. Nu har vi nio poäng och två hemmamatcher kvar här i avslutningen.

Det tolfte heatet hade dock kunnat bana väg för en seger till Dackarna. Efter en kanonstart av firma Brady Kurtz och Ryan Douglas hade bortalaget ett 5–1-läge efter första varvet. Dessvärre blev det bara 3–3 i heatet när Douglas blev omkörd. 

– Han tappade spåret. Hade vi fått den heatsegern hade det kunnat sluta annorlunda.

undefined
Ryan Douglas fick köra mycket borta mot Vargarna, när lagkamraten David Bellego underpresterade.

Australiensaren fick mycket åkning, då han ersatte Bellego i två heat. Att "bänka" Bellego till förmån för Douglas var inga konstigheter. 

– Nej, nej. Vi hade en plan hela tiden. 

Hur är det att köra på den här banan förresten?

– Det är en väldigt liten och teknisk bana, man måste åka på ett speciellt sätt. Jag har kört ganska mycket här själv. Banan är mer gjord för dåtidens speedway-cyklar. Vargarna är dessutom ett bra hemmalag. Har man en speciell bana kan det ge lite fördel första året som nykomling, vi har flera förare som aldrig varit här tidigare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!