Dackestjärnan efter segern i Målillas GP

Efter en tuff vecka med som inleddes med en krasch kunde Dan Bewley titulera sig mästare i Målillas GP under lördagen. En fin comeback för Dackarnas briittiska förare. "Det har inte varit lätt", säger han.

Dan Bewley intervjuas i Polsk-tv efter GP-segern.

Dan Bewley intervjuas i Polsk-tv efter GP-segern.

Foto: Samuel Josefsson

Speedway2023-07-15 23:10

I måndags åkte Dan Bewley på tuff smäll mot ryggen och huvudet och de satte sina spår i den senaste ligamatchen för Dackarna. Bewley fick sedan ett par dagar att återhämta sig för att kunna göra sig redo för Målillas GP på hemmaovalen Skrotfrag Arena. Och vilken fin avslutning det blev på en jobbig vecka för Dan Bewley.

Britten tog hem segern i den sjätte VM-deltävlingen efter att ha slagit Martin Vaculik och Patryk Dudek i finalen. Fredrik Lindgren tog sig också till final men blev utesluten efter en ordentlig vurpa.

Hur mycket betyder det att få vinna på din hemmabana?

– Det är rätt speciellt att vinna här och jag har haft en tuff vecka. I måndags kraschade jag i England och skadade min rygg. Jag fick även en smäll mot huvudet. Jag trodde jag kunde köra efteråt och jag försökte, men sedan fick jag en sådan huvudvärk och jag hade så ont i min nacke. Jag hade så ont. Komma hit sen och få några dagars vila. Vilken vändning det blev, säger Dan Bewley till Vimmerby Tidning efter den säkrade segern när han mötte pressen. 

I och med segern så hakar Dan Bewley på toppen i VM-serien.

–  Den här säsongen har jag haft ett par bra tävlingar och ett par dåliga tävlingar. Att få komma hit och vinna är verkligen speciellt. Att få starta en vändning här är väldigt bra. Det är ett speciellt ögonblick för mig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!