Dackestjärnan i otäck krasch – säsongen i fara?

Nej, nej, nej. Det som skulle bli så bra, slutade i en våldsam krasch. Nu är frågan hur länge Dackestjärnan och regerande SM-mästaren Jacob Thorssell blir borta från speedwayen?

Torbjörn Allvin om SM-finalen i speedway

Torbjörn Allvin om SM-finalen i speedway

Foto: Michael Nordin

Krönika2021-07-13 20:22
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det som inte fick hända, det hände. 

Hemmahoppet Jacob Thorssell var på jakt efter sitt tredje raka SM-guld. Istället är frågan hur pass illa skadad han är?

Det var i utgången på det första varvet i sitt andra heat, som han körde rakt in i luftstaketet. Cykeln for över sargen och Thorssell låg liggande kvar. Det var riktigt otäcka scener vi fick se på Skrotfrag Arena. Alla 1128 åskådare höll nog andan. Efter en stund reste han på sig och linkade ut mot depån. Kanske hade han klarat sig hyfsat, ändå. 

Dackeledarna i närheten var märkbart oroliga. Kort senare kom rapporter om att det rörde sig om en skada på nyckelbenet eller skulderbladet. 

"Han ska snart iväg till röntgen. Tyvärr verkar det vara skulderbladet", sa Dackeledaren Mikael Teurnberg och suckade djupt. 

I så fall är det ett hårt slag för Jacob Thorssell – och för Dackarna som lag. Utan honom blir Målillalaget klart försvagat.

"Det här är definitivt inte bra", sa Teurnberg innan han skyndade vidare för att få mer information. 

Kraschen på Dackestjärnan satte självklart sordi på SM-finalen. Tanken var att Thorssell skulle gå en ny guldkamp. Nu vet vi inte hur länge han blir borta. 

I hans frånvaro gjorde storfavoriten Fredrik Lindgren upp om titeln med fjolårstvåan Oliver Berntzon, bronsmedaljören från 2020, Pontus Aspgren och Kim Nilsson. Lindgren vann en tämligen odramatisk final och tog sitt andra SM-guld i karriären. 

Jacob Thorssell fick avbryta SM-finalen efter en krasch i sitt andra heat och riskerar att bli borta ett tag.
Jacob Thorssell fick avbryta SM-finalen efter en krasch i sitt andra heat och riskerar att bli borta ett tag.