Dackestjärnan poängbäst i premiären – men laget föll

Dackarnas speedwaysäsong i Sverige har inte startat än. Det finns dock ett par förare i truppen som redan fått känna på tävlingsnerven – i Polen. Både Jason Doyle och Rasmus Jensen hade premiär med sina lag i dagarna när tävlingssäsongen drog igång.

Dackarnas nyförvärv Jason Doyle premiärkörde i Polen.

Dackarnas nyförvärv Jason Doyle premiärkörde i Polen.

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Speedway2021-04-06 13:54

Jason Doyle var bäste poängplockare för sitt Leszno i premiären av Ekstraliga, högstaligan i Polen. Australiensaren körde ihop 14+1 poäng men fick ändå se sitt lag förlora. Matchen var faktiskt en finalrepris från senast, där Lezno sågs som favoriter nu när en ny säsong inleddes. Men så blev det inte, utan gästerna Gorzów stod för en liten skräll och vann med 48–42. 

I den andra Ekstraliga-matchen vann Torun mot Zielona Gora med 51–39. Noterbart där var att den tidigare Dackeföraren Pawel Przedpelski samlade ihop 11+1 poäng för sitt Torun och var vassast i laget. Max Fricke imponerade med 13+1 poäng medan slovaken Matej Zagar hade en betydligt tuffare dag på jobbet.

Rasmus Jensen körde också premiär med sitt lag i 1 Liga, andraligan. Hans Gdansk hade en rolig kväll och körde över Tarnów med 55–35. Jensen plockade ihop 9+2 poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!