Dackestjärnan: "Positivt att vi får favoritskapet"

Åtvidabergssonen Jacob Thorssell har gjort sin tävlingspremiär i Polen. Om bara några veckor är det också dags för premiär i den svenska ligan med Dackarna. Sporten ställde fem frågor till 27-åringen och tog pulsen på honom!

Jacob Thorssell har premiärkört i Polen och ser fram emot den svenska säsongen med Dackarna.

Jacob Thorssell har premiärkört i Polen och ser fram emot den svenska säsongen med Dackarna.

Foto: Filip Gustafsson/Arkiv

Speedway2021-05-18 20:45

Till att börja med... Hur är läget efter premiären i Polen? 

– Det är bra. Vi vann matchen (55–35) och jag får vara nöjd med mina elva poäng, med tanke på att det var första matchen för i år. Jag fick det att dra på det hala och var rätt så snabb överlag.

Den 1 juni drar Bauhaus-ligan igång och ni möter Västervik. Dackarna ses av många som en av de stora favoriterna inför i år. Vad känner du kring det?

– Ja, det börjar närma sig. Det ska bli väldigt kul att ligan drar igång, först och främst. Sen är det alltid kul att folk håller oss högt och det är bara positivt att vi får favoritskapet, tycker jag. Det är dock för tidigt att säga något och det är mycket som ska stämma, men det ser bra ut.

Den svenska säsongen har skjutits fram och osäkerheten har varit stor. Hur påverkas man som förare av det?

– Det är klart att man varit lite orolig eftersom inställningen varit väldigt strikt när det kommer till publik på sportevenemang. Det har varit klart och tydligt nej på den fronten. I Målilla hade vi kunnat ta in 3000 personer och sprida ut alla på ett bra sätt. Nu verkar det som att vi åtminstone kommer få ta in 500 i publiken i juni samt ha VIP-läktaren öppen. Det ska bli kul. 

Vad känner du att du vill utveckla till den här säsongen?

– Man vill alltid vara bättre och ta fler poäng, så klart. Det finns mycket man vill förbättra rent generellt, men jag känner mig på gång och i bra form. Jag tränade på som vanligt under försäsongen och det såg ungefär ut som vanligt. Nu är första matchen avklarad och på fredag har vi en ligamatch i Tyskland och sedan väntar ett EM-kval efter den. Så det är fullt ös nu.

Till sist... Hur påverkas ni förare av coronapandemin och restriktionerna?

– Det är fortfarande lite speciellt. För min del har det rullat på ganska smidigt ändå. Man får ta ett coronatest innan flyg- eller båtresan och sen får man vara väldigt noga med att sprita händerna, ha munskydd och hålla avstånd. Samtidigt är det mycket folk som reser, så det är ganska svårt. Man får göra så gott man kan. Vi vet dock inte hur det blir när vi ska köra i Sverige, men jag antar att vi kommer behöva testa oss med tanke på att vi kör utomlands. Detsamma gäller utländska förare som kommer in till Sverige. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!