Dackestjärnan tvåa i GP-deltävlingen – tuff finalkamp

Landsmännen Maciej Janowski och Bartosz Zmarzlik fajtades stenhårt om segern i den tredje Grand Prix-deltävlingen för säsongen. Till slut var det den sistnämnde som hann över mållinjen först.

Maciej Janowski slutade tvåa i fredagens GP-deltävling.

Maciej Janowski slutade tvåa i fredagens GP-deltävling.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-07-30 21:56

Säsongens tredje och fjärde deltävlingar av Grand Prix-serien i speedway avgörs i polska Wroclaw. På fredagen var det dags för den första av två, där det blev otroligt dramatiskt. 

Tre dackeförare fanns med bland de 16 som gjorde upp. Jason Doyle, Maciej Janowski och så nyförvärvet Tai Woffinden. Varken Doyle eller Woffinden tog sig vidare till semifinal. Det gjorde däremot den polske stjärnan Janowski. Han vann sin semifinal och säkrade en plats i finalen, tillsammans med Bartosz Zmarzlik, Artem Laguta och Emil Sayfutdinov.

I finalen stötte Janowski och Sayfutdinov ihop, där den senare föll av cykeln i hög hastighet. Det blev en omstart av finalen, dock utan ryssen Sayfutdinov som uteslöts. När finalen väl kom igång igen var det Janowski som fick den bästa starten, men Zmarzlik hängde på och körde om sin landsman. De två utkämpade sedan en tuff kamp om segern, där man körde om varandra ett par gånger. Det blev Zmarzlik som till sist kunde åka över mållinjen först och räkna in en GP-seger. 

Svensken Fredrik Lindgren tog sig till semifinal men lyckades inte gå vidare till final. Oliver Berntzon plockade två poäng under kvällen och slutade näst sist efter grundomgångarna. 

Redan imorgon (lördag) körs ännu en deltävling i Wroclaw. 

Maciej Janowski leder tack vare sin andraplats fortfarande GP-serien på 38 poäng, sex före Artem Laguta och Emil Sayfutdinov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!