Dackestjärnan tycker till om beskedet

Dackestjärnan Oliver Berntzon och Peter Karlsson har kamperat ihop i ett par säsonger i Målillaklubben. Så här säger han om beskedet att PK nu väljer att sluta: "Jag förstår honom".

Stjärnan Oliver Berntzon har full förståelse för lagledaren  Peter Karlssons beslut.

Stjärnan Oliver Berntzon har full förståelse för lagledaren Peter Karlssons beslut.

Foto: Arkiv

Speedway2020-10-08 13:24

De har inte bara representerat Dackarna tillsammans. De bor också på samma ort (Gullspång) och har rest ihop en hel del under de senaste åren, till Målilla och andra speedwayfästen i vårt land. 

–  Det är klart att det har varit smidigt eftersom vi ofta har kunnat resa tillsammans till matcherna. 

Kommer hans beslut att påverka hur du ser på en fortsättning i Dackarna?

– Nä, egentligen inte. Sedan har det fungerat kanonbra med PK. Han vet vad det handlar om och vet exakt hur det är att vara förare – och hur han inte vill att en lagledare ska fungera. 

Oliver Berntzon säger att han har full förståelse för Peter Karlsson beslut.

– Det är klart att det är blandande känslor, men han har annat att fokusera på med en egen firma. Sedan har han också hållit på med speedway i så många år. Han kände väl att det kanske fanns annat han ville göra. 

Precis som Dackeordföranden Tomas Karlsson sa till Sporten för en stund sedan, så tror Berntzon att ledare inom andra områden än speedway mycket väl kan sköta uppdraget som lagledare på ett bra sätt. 

– Det är inte nödvändigt att man måste ha varit aktiv inom sin idrott. Det mest intressanta är ändå hur man är som ledare. 

För egen del laddar han nu för avslutningen på säsongen, där en polsk ligamatch väntar i helgen och senare även lag-VM med Sverige. Och det är en något sargad Berntzon som ser fram mot vad som komma skall. 

– Det blir fortfarande bättre och bättre efter kraschen, men det är fortfarande stelt och lite ömt. 

Någon SM-final blev det som ni vet inte för Dackarna i år. I afton körs finalreturen i Kumla mellan Indianerna och Masarna. Här är Berntzons tips inför avgörandet:

– Det blir svårt för Masarna, trots att de vann i går (47–43). Jag tror att Indianerna hade en klar fördel att det blev en regnmatch. Jag tror att Indianerna tar hem det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!