Dackestjärnorna tvåa och trea i GP-tävlingen

Maciej Janowski och Tai Woffinden blev tvåa respektive trea i fredagens Grand Prix-tävling i Toruń. Ryssen Artem Laguta fick kliva högst upp på prispallen när han tog ännu en seger.

Tai Woffinden och Maciej Janowski blev trea respektive tvåa i fredagens GP-tävling i Polen.

Tai Woffinden och Maciej Janowski blev trea respektive tvåa i fredagens GP-tävling i Polen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-10-01 21:51

Under helgen avslutas Grand Prix-serien i speedway med två deltävlingar i polska Toruń. På fredagen kördes den första av två – och det blev två dackestjärnor i final i form av Tai Woffinden och Maciej Janowski.

I finalheatet var det VM-ledaren Artem Laguta som kom iväg snabbast. Ryssen släppte aldrig in de övriga i kampen och tog ännu en GP-seger. 

Woffinden och Janowski gjorde upp om andraplatsen. Faktum är att engelsmannen låg före Janowski i mer än halva heatet – men den polske stjärnan fick en möjlighet och tog sig kvickt förbi. Janowski blev till slut tvåa medan Woffinden fick nöja sig med tredjeplatsen.

Svenske Oliver Berntzon hade en av sina bättre kvällar och tog åtta poäng under grundheatet. Han missade semifinal med en poäng. Fredrik Lindgren tog bara tre poäng på hela kvällen och utmanade inte om semifinalplatserna.

Inför lördagens avslutande och avgörande GP-tävling är det fortsatt Artem Laguta som ligger bäst till för att bli ny världsmästare. Ryssen leder totalen på sina 178 poäng, nio före Bartosz Zmarzlik.

Här är topp sex: 

1) Artem Laguta, 178 poäng

2) Bartosz Zmarzlik, 169

3) Emil Sayfutdinov, 131

4) Fredrik Lindgren, 122

5) Maciej Janowski, 113

6) Tai Woffinden, 112

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!