Händelserik GP-tävling i Målilla

Fredrik Lindgren utmanade om segern i Målillas GP men blev utesluten i finalen. Det blev Dackeföraren Dan Bewley som fick istället ställa sig högst upp på podiet, medan Lindgren fick föras till sjukhus. "Han har lite nackproblem", säger förbundskaptenen Morgan Andersson om skadeläget.

Engelsmannen Daniel Bewley vann GP-tävlingen i Målilla.

Engelsmannen Daniel Bewley vann GP-tävlingen i Målilla.

Foto: Stefan Jerrevång / TT

Speedway2023-07-15 21:57

Det blev en tråkig start på GP-festen i Målilla när man hade hunnit köra kvällens tre första heat. Sjukvårdspersonal fick agera på läktaren och ambulans kallades till platsen. När drabbade eskorterades ut möttes de av applåder från den enorma publik (8600) som var på plats på Skrotfrag Arena i Målilla. 

För svenske stjärnan Fredrik Lindgren blev det en drömstart med trepoängare direkt.

På startlistan fanns tre dackeförare bland de ordinarie 16. Andrzej Lebedevs kallades in sent efter att Kim Nilsson tvingats kasta in handduken. Letten radade upp tvåpoängare och för lagkamraten Dan Bewley blev det en stabil start med sex poäng efter tre omgångar. Maciej Janowski fick i sin tur en tuff start och lyckades inte plocka några poäng när halva kvällen hade gått. 

För Lindgren var det en helt annan fart i maskineriet och den svenske stjärnan säkrade en semifinalplats kontrollerat. Tillsammans med Lindgren tog sig även Dackarnas Bewley till semifinal. Lebedevs missade precis vidare körning med sina åtta poäng.

undefined
GP 2023 i Målilla.

Både Bewley och Lindgren ställdes mot varandra i den första semifinalen där de kampade mot Max Fricke och Jack Holder. Det var Dan Bewley och Fredrik Lindgren som det handlade om i den första semin och båda två tog sig vidare till finalheatet. I den andra semifinalen tog sig den förre dackeföraren Patryk Dudek och Martin Vaculik vidare.

Vaculik hade ledningen i stora delar av finalheatet med en jagande Fredrik Lindgren. Lindgren var lite för het bakom och körde omkull slovaken som blev märkbart irriterad. Svenska stjärnan blev utesluten och istället kunde Dackarnas Dan Bewley ta hem Målillas GP.

Lindgren fördes till sjukhus efter tävlingen.

– Han har lite nackproblem eftersom han landande på huvudet. Han bröt nacken 2017 så han behöver titta över det här givetvis. Han känner sig yr och det gör man när man spräcker en hjälm och landar på huvudet, säger förbundskaptenen Morgan Andersson.

Hur upplevde du situationen?

– Han valde att gå in under Vaculik. Han var borta direkt hos Vaculik och bad om ursäkt som man ska göra. Självklart kände han att han hade gjort fel. Har du fem heatsegrar av sex möjliga så vill du vinna när chansen fanns att ta in lite poäng på Bartosz Zmarzlik som missade finalen. Det är racing, det är VM, svarar Morgan.

Fredrik Lindgren fick föras till sjukhus.
Fredrik Lindgren fick föras till sjukhus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!