Kapten Jensen efter guldet: "Så himla skönt"

Det blev en batalj. Men till slut var det danska dynamiten som talade för Dackarna. Lagkaptenen Rasmus Jensen säkrade segern tillsammans med landsmannen Leon Madsen i det näst sista heatet. "Vi hade bestämt oss för att vi skulle ha det här guldet", sa Rasmus Jensen efter att ha fått lyfta SM-pokalen.

Rasmus Jensen och Brady Kurtz var två av de stora guldhjältarna för Dackarna.

Rasmus Jensen och Brady Kurtz var två av de stora guldhjältarna för Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-09-26 21:59

Rasmus Jensen har verkligen visat vägen som lagkapten under säsongen för Dackarna. Med sin blixtsnabba reaktionsförmåga från starttejpen har han presterat på en jämn hög nivå och plockat poäng på löpande band.

Så var det också i den avgörande finalen mot Västervik på tisdagskvällen. Jensen inledde med två heatsegrar. Fick en liten svacka sen, men klev fram när det gällde som mest.

undefined
Rasmus Jensen firar med fansen efter SM-guldet.

Var du orolig någon gång under matchen?

– Visst blev det lite nervöst när Västervik kom ikapp och tog över ledningen. Men jag vet hur starkt det här laget är och det finns många förare som kan gå in och avgöra.

Inför det första nomineringsheatet behövde Dackarna ta fyra poäng för att säkra guldet. Då fick Jensen förtroendet att köra tillsammans med landsmannen Leon Madsen. De båda kopplade snabbt greppet om heatet och fick fira som matchvinnare.

– Det var en himla skön känsla att köra över mållinjen och veta att vi vunnit SM-guld, sa Rasmus Jensen som i egenskap av lagkapten fick äran att lyfta SM-pokalen först av alla.

undefined
Efter medaljutdelningen var det dags för det sedvanliga sprutet av bubbel.

Jensen var den enda av Dackeförarna som var en del av guldlaget från 2021. Den gången säkrades segern i Eskilstuna.

– Det var extra kul att få avgöra och fira på hemmaplan.

Hur ska ni fira?

– Det blir säkert läge för en öl eller två.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!