Nöjd med inhoppet: "Avslutade på topp"

Med beröm godkänt. Så kan man summera danske världsstjärnan Leon Madsens debut för Dackarna. Han bidrog med nio poäng när Västervik besegrades med 47–43 borta. "Det var skönt att få till det i mitt sista heat och ta viktiga poäng för laget", sa han.

Leon Madsen debuterade för Dackarna och bidrog med nio poäng.

Leon Madsen debuterade för Dackarna och bidrog med nio poäng.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-09-19 21:42

Leon Madsen halkade in i SM-finalen i ett sent skede. I torsdags förra veckan fick han frågan om att gå in i laget som ersättare för skadade Maciej Janowski. Med en färsk GP-seger i Vojens i helgen i ryggen kom han till tisdagens match i Västervik med högst ställda förväntningar.

Han levde upp till dem genom att vinna sitt första heat för kvällen. Sedan blev det bara enpoängare i protokollet för dansken i sina återstående ordinarie heat.

– Det kändes bra i mitt första heat, men sedan ändrade banan karaktär en hel del under kvällen och jag fick kämpa med inställningarna för att komma rätt på det.

Inför nomineringsheaten var ställningen 39–39 och då fick Madsen förtroendet att köra heat 14 i par med landsmannen Rasmus Jensen. Det slutade med att Madsen kom först ut ur första böjen och drog undan till en klar heatseger. Det betydde 4–2 för Dackarna i heatet och dansken var väldigt nöjd med den insatsen.

– I sista fick jag till det som jag ville. Det var kul att avsluta på topp och hjälpa laget med viktiga poäng.

Hur har det varit att komma in i ett nytt lag precis innan en final?

– Inga problem. Killarna i laget har tagit emot mig väl. Det är en skön sammanhållning i gruppen med många duktiga förare.

Dackarna vann till slut med 47–43 och har fyra poäng att gå på inför returen i Målilla nästa tisdag.

– Det är ett bra utgångsläge, helt klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!