Dackarna kliver in i slutspelsbubblan – här är laget

Nu är det snart dags – för SM-slutspelet i Speedway. Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg har tagit ut det manskap som ska försöka ta hem segern i första kvartsfinalmötet, borta mot Eskilstuna Smederna.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg har tagit ut laget till första kvartsfinalen. Dan Bewley kommer in istället för Filip Hjelmland.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg har tagit ut laget till första kvartsfinalen. Dan Bewley kommer in istället för Filip Hjelmland.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-08-18 21:10

Jämfört med senaste matchen, borta mot Piraterna, kommer stjärnan Dan Bewley in istället för Filip Hjelmland. Således återgår Ryan Douglas till en reservplats. 

Bewley verkar ha prickat formen lagom till slutspelet. Under lördagen tog han hem nämligen GP-deltävlingen i Cardiff.

– Han har jobbat hårt, provat olika inställningar och körde bra hela förra veckan. Vi får hoppas att det här är vändningen. Vi vet ju att kvalitén finns där. I fredags vann han sprintracet i GP:t, som gav han fyra extrapoäng och sen fick han med sig 20 poäng efter segern på lördagen. Jag har haft kontakt med honom efteråt, han var glad och ser också fram emot tisdagskvällen.

Andzejs Lebedevs hade också en bra GP-deltävling, med elva inkörda poäng.

– Och det skiljde bara någon tiondel vid mållinjen för att han skulle ta sig ända till final, berättar Teurnberg.

Om vi återgår till laguttagningen så får alltså Mariannelundssonen Filip Hjelmland stå åt sidan när det nu vankas slutspel. Man skulle kunna tro att han främst konkurrerar med Tomas Jonasson för en plats i laget. Men så är inte fallet.

undefined
Dan Bewley vann helgens GP-deltävling i Cardiff och har kanske prickat formen perfekt till slutspelet.

Dacke-lagledaren förklarar:

– Det går inte i och med förarsnittet. Hjelmland slåss faktiskt främst med Timo Lahti och Ryan Douglas om en plats i laget. Jonasson fajtas i sin tur med Wahlquist (Noel) och Avon (Van Dyck). När toppförarna åker som de gör finns det inte utrymme. Hjelmland har ett snitt på över 1,000. Men i början av säsongen hade vi lite annorlunda laguppställning och sen har Douglas blivit ett såpass stort utropstecken. Han har kommit till svenska ligan för att stanna.

För att förtydliga är golvsnittet i svenska ligan 8,000 medan taksnittet är 11,000. Det lag som åker till Eskilstuna har 10,714 i snitt. Med Hjelmland istället för Jonasson hade det landat på 11,366.

– Och svenskkvoten på två förare i laguppställningen fyller vi genom Tomas och Timo, som är svenskregistrerad, tillägger Teurnberg.

Teurnberg berättar att han i dessa slutspelstider sitter som på nålar när han följer sina förare i andra tävlingar.

– Det är spännande och roligt att följa så mycket tävlingar, men samtidigt är man orolig för att skador ska uppstå. Jag sitter med andan i halsen.

Dackarnas laguppställning

1. Brady Kurtz

2. Timo Lahti

3. Rasmus Jensen 

4. Dan Bewley

5. Andzejs Lebedevs

6. Tomas Jonasson

7. Ryan Douglas

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!