Därför ställde man in speedway-matchen: "Superledsna"

Publiken som kommit hade väntat sedan 2019 på att få se speedway i Eskilstuna. Men Smedernas hemmapremiär slutade i ett antiklimax då matchen blev uppskjuten – trots bra väder.

Det jobbades för högtryck med att få banan körduglig. Men Smedernas match mot Lejonen blev inställd.

Det jobbades för högtryck med att få banan körduglig. Men Smedernas match mot Lejonen blev inställd.

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Speedway2021-06-09 14:59

Under tisdagskvällen skulle Smederna ta emot Lejonen på hemmaarenan i Eskilstuna. Klockan 19.00 var det tänkt att matchen skulle ha börjat. 

Men så blev det inte.  Vid 20-tiden kom i stället beskedet att det inte blir någon match.

Anledningen var att Smederna misslyckats med banprepareringen efter det regn som kom tidigare under dagen. Ett febrilt arbete med traktorer, hjullastare och vattenbil var det enda åskådarna fick se. 

– Jättetråkigt! Jag lider med publiken och stan som väntat på det här hela förra säsongen också. Vi har väl preparerat banan som vi vill att den ska prepareras men det har kommit för mycket regn vilket gjort att det blivit för mjukt. Tyvärr var inte banan säker för fyra förare, säger Pontus Aspgren. 

Var alla överens om att inte köra eller var ni oense?

– Det är alltid några som kanske vill mer än andra. Om vi tar båda lagen var det kanske en eller två förare totalt som ville prova men de andra tyckte inte att det var tillräckligt säkert. Det är alltid lite demokrati och idag var det rätt val, säger Aspgren.

Lagkaptenen Michael Jepsen Jensen samlade sitt lag flera gånger, bland annat fick killarna gå runt och känna på banan.

– Jag var här tjugo i elva i morse, då kom det lite regn först och banan var perfekt. När vi åkte härifrån och satt i bilen kom det mer regn. 

Smedernas match mot Lejonen blev inställd.
Smedernas match mot Lejonen blev inställd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!