De klubbarna jagade Gomolski

Flera klubbar ville ha Kacper Gomolski. Valet föll på Dackarna. "Det känns bra. Han har stor potential", säger lagledaren Peter Karlsson.

Foto: osse

Speedway2018-10-29 15:05

Kacper Gomolski kom till Dackarna 2016 och gjorde succé direkt. Den polske föraren snittade 1,449 poäng per heat när laget tog sig till SM-final.

Sedan dess har Gomolskis formkurva pekat nedåt. 25-åringen inledde årets säsong i Dackarna – men han fick inget förtroende. Istället satsade lagledarna på Pawel Przedpelski.

I somras värvades Kacper Gomolski till Indianerna. Där blev det bara fem poäng på 14 heat. Ett blygsamt snitt på 0,417.

– Han har haft det struligt med både det ena och andra, vilket har påverkat hans körning negativt, säger Peter Karlsson.

Trots polackens dåliga form är det flera elitserieklubbar som har velat kontraktera honom till nästa säsong, eftersom han har ett ingångssnitt på 0,500. Den dragkampen vann alltså Dackarna.

– Jag vet att Indianerna och Smederna också ville ha Gomolski. Vi är naturligtvis glada att han valde oss. Det är en duktig förare. Kan han nå samma nivå som 2016 är det en fantastisk värvning, säger "PK".

Hur ser du på Gomolskis roll i laget nästa säsong?

– Som det ser ut nu är det han och Artur Czaja som slåss om sjundeplatsen. Båda två har potential att höja sina snitt rejält. Sedan vet man aldrig vad som händer. Vi kanske hamnar i ett läge där båda kör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!