Ryan Douglas imponerade i premiären: "Var lite nervös innan"

Första matchen i Dackarna, och i svenska ligan. Men det syntes inte på banan. Ryan Douglas gjorde en mycket bra premiär, som kunde slutat värre efter en läskig krasch. "Jag är lite stel nu", säger australiensaren efter matchen till Vimmerby Tidning.

Ryan Douglas gjorde bra ifrån sig i sin debut i Bauahausligan.

Ryan Douglas gjorde bra ifrån sig i sin debut i Bauahausligan.

Foto: Jens Lidesjö

Speedway2024-05-14 21:43

Men det började betydligt mer glädjande. Åtta poäng på de fyra första heaten, varav två heatsegrar.

I elfte heatet var det däremot många som blev oroliga i Kumla-kvällen när Ryan Douglas och Indianernas Bartlomiej Kowalski flög omkull efter att ha kört in i varandra.

Som tur var gick det bra för bägge förarna som snabbt var uppe på benen. Kowalski blev sedan utesluten ur heatet. Såhär upplevde Douglas situationen:

– Jag var på väg förbi honom och han försökte täcka ett spår som inte fanns. Då svängde han in i mig vilket orsakade kraschen... Det är vad det är. Tyvärr är min cykel helt förstörd, så mina mekaniker kommer ha fullt upp. Som tur var klarade jag mig bra, men jag är lite stel nu.

För australiensaren och Dackarna blev det dessvärre en klar förlust med tio poäng. Men han kan vara väldigt belåten över sin egen prestation på Kumla Motorstadion. 

– Det kändes mycket bra efter mötet inför matchen. Jag hittade "setupen" och kände att jag hade en bra fart. Det var första gången i Sverige för mig, så jag är väldigt glad nu även om jag var lite nervös innan. Det är skönt att ha det överstökat och kunna bygga vidare på det.

Dackarnas Dan Bewley kom inte till start på grund av en fotskada.

Hur påverkade det er?

– Hade vi haft Dan eller Brady (Kurtz), som är förare i världsklass, hade det gjort stor skillnad. Men det är tidigt på säsongen och många matcher kvar, avslutar Douglas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!