Dramatiskt avgörande för Västervik

Ett heroiskt kämpande Västervik Speedway fick ge sig i sista heatet när det blev förlust mot Lejonen med 46–44 i Bauhausligan på tisdagskvällen.

Artem Laguta i ledning var en vanlig syn när Västervik ställdes emot Lejonen.

Artem Laguta i ledning var en vanlig syn när Västervik ställdes emot Lejonen.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2021-06-22 21:37

Lejonen inledde med att vinna de två första heaten med 4–2, och ledning med 8–4. Sedan väntade fem raka 3–3-heat där Västervik tog samtliga heatsegrar. Problemet var att det var Västerviksförarna som noterades för nollpoängarna.

Sviten med 3–3-heat sprack i det åttonde heatet som Västervik vann med 4–2 sedan Vadim Tarasenko vunnit heatet samtidigt som Mads Hansen tog sin första poäng för kvällen när han var trea i mål.

Detta innebar att ställningen var 28–26 i Lejonens favör efter det nionde heatet efter ett nytt 3–3-heat.

Med varsin femetta, Västerviks togs av Viktor Kulakov och Mads Hansen, var ställningen 37–35 inför de tre avslutande heaten.

Lejonen såg ut att ha avgjort matchen med en femetta i det 13:e heatet, men Mads Hansen och Vadim Tarasenko ville annat eftersom de vann det 14:e heatet med 5–1.

Därmed hade Västervik chans på seger med ett heat kvar, men hemmalagets Robert Lambert blev för övermäktig i och med att han vann det sista heatet före Viktor Kulakov och Artem Laguta. Därmed har Västervik inkasserat sin första förlust för säsongen.

Läs mer om matchen på www.vt.se

Poängplockare:

Lejonen: Robert Lambert 11+2, Krzysztof Kasprzak 9+1, Oliver Berntzon 9, Mathias Thörnblom 8, Rohan Tungate 7+2, Linus Eklöf 4+4.

Västervik:  Artem Laguta 13+1, Viktor Kulakov 13, Vadim Tarasenko 11+1, Mads Hansen 6+1, Anton Karlsson 1, Noel Wahlqvist 0, Alex Johansson 0.

Koggar: 3) Artem Laguta, 2) Viktor Kulakov, 1) Vadim Tarasenko.

Viktor Kulakov svarade för en övertygande insats när han debuterade för Västervik.
Viktor Kulakov svarade för en övertygande insats när han debuterade för Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!