Kurtz gör säsongsdebut – dubbla derbymatcher väntar

En vinstsvit på fyra matcher bröts när Dackarna åkte på förlust mot Piraterna. Nu blir det att byta fokus för Målillalaget när Lejonen väntar inför dubbla Smålandsderbyn. "Vi får inte underskatta dem", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Brady Kurtz kommer köra för Dackarna mot Lejonen.

Brady Kurtz kommer köra för Dackarna mot Lejonen.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2023-07-03 14:30

Dackarnas vinstsvit fallerade efter Piraterna vann med 48–42 på Skrotfrag Arena i Målilla för två veckor sedan.

– Vi kom ut svagt i början och lyckades sen inte hämta upp resultatet. Det blev slutet på en väldigt stark trend som vi har visat i de senaste matcherna. Förlust kan vara nyttigt ibland, så vi kan rannsaka oss själva och slipa på det som behövs bli bättre, säger Mikael Teurnberg.

Nu blir det fokus på annat för Teurnberg som ser fram emot Smålandsderby. Dackarna for söderut till Gislaved för att slåss om nya poäng när Lejonen blir nästa motstånd. Något som är viktigt att tillägga är att man förlorade förra årets semifinal just mot Lejonen, så Dackarna lär vara revanschsugna.

Värt att notera är att lagen möts både på tisdag och onsdag. På onsdagen kör man i Målilla.

– Det är såklart alltid kul med derby, men vi kommer behandla det som en vanlig match. Jag tycker inte det finns någon anledning att lägga för mycket betoning på ordet "derby". 

Lejonen har verkligen inte lyckats lika bra som föregående säsong. Från att ta en silvermedalj till att just nu bara ligga näst sist med fyra inkörda poäng. Samtidigt jagar Dackarna en bra utgångspunkt inför slutspelet, så det är lite av en måstematch för bägge lagen.

– Vi måste komma till Gislaved med ett rejält fokus. Lejonen är fortfarande ett väldigt bra lag, även om tabellen säger annat. Vi får inte underskatta dem, speciellt när både vi och dem vill söka en högre placering i tabellen.

Mötet lär bli lite extra intressant då Brady Kurtz gör hans första match för Dackarna i år. En förare som Mikael Teurnberg har väldigt höga förväntningar på.

– Han kommer kanske behöva några matcher innan vi får se hans fulla potential. Samtidigt så vet vi vad han kommer tillföra med och jag hoppas han gör oss till ett bra lag.

Lejonens lag: 1) Jaroslaw Hampel, 2) Mateusz Cierniak, 3) Robert Chmiel, 4) Bartosz Zmarzlik, 5) Oliver Berntzon, 6) Casper Henriksson, 7) Daniel Henderson.

Dackarnas lag: 1) Maciej Janowski, 2) Brady Kurtz, 3) Rasmus Jensen , 4) Daniel Bewley, 5) Andzejs Lebedevs, 6) Ludvig Lindgren , 7) Filip Hjelmland.

Fotnot: Sporten direktrapporterar från både tisdagens och onsdagens matcher, från klockan 18:50!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!