Dubbla GP-tävlingar i Målilla kan bli verklighet

Två GP-tävlingar i Målilla två dagar i rad? Det kan bli verklighet i sommar. "Vi får ju se till att BSI betalar oss då", säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

Målilla kan få arrangera två GP-tävlingar i sommar.

Målilla kan få arrangera två GP-tävlingar i sommar.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2020-05-28 13:35

Målilla och Grand Prix i speedway är en uppskattad kombination hos många och tanken var att en GP-tävling skulle hållas i Målilla även i år. De tre första deltävlingarna i årets GP-serie har dock fått skjutas upp och det är fortfarande oklart hur det blir med deltävlingarna i Sverige (Hallstavik 25 juli, Målilla 15 augusti).

Tidigare i veckan rapporterade Sveriges Radio att Målilla kan få arrangera två VM-deltävlingar i sommar. Dackarnas ordförande, Tomas Karlsson, bekräftar att man fått en förfrågan från BSI Speedway.
– Ja, men jag misstänker att fler i Sverige fått den förfrågan. Jag vet att även Hallstavik blivit tillfrågade. Vi har sagt att vi kan tänka oss att arrangera det här om det är möjligt, säger Karlsson.
Vilka datum gäller det här?
– Vi vet inte riktigt men jag misstänker att det kan bli 14-15 augusti.

Tävlingarna kommer med stor sannolikhet att hållas utan publik på plats och tanken är även att de ska avgöras under två dagar i rad. Dock är det mycket som ska falla på plats för att det ska bli verklighet.
– Vi väntar på besked från BSI. De försöker ju invänta så länge de kan för att se om restriktionerna släpps på i Sverige och om situationen med coronapandemin blir bättre, säger Tomas Karlsson och fortsätter:
– Jag vet inte hur läget är i andra länder men om vi tänker oss att Polen tillåter publik i sommar så förstår ju vem som helst att man hellre fyller Warszawa med 50 000 personer på läktarna än att köra utan publik i Sverige. Då tror jag att hela GP-serien kommer att köras i Polen istället. Det är min personliga uppfattning. 

Att köra utan publik i Målilla innebär givetvis att man tappar stora intäkter. Tomas Karlsson menar att det är omöjligt för Målilla att arrangera tävlingarna om man går minus.
– Det är helt otänkbart. Vi kan inte betala för det, de pengarna har vi inte. Vi får ju se till att BSI betalar oss från deras TV- och sponsoravtal i så fall.

Samtidigt är startsträckan ganska kort, när eller om Målilla får grönt ljus för de dubbla GP-tävlingarna.
– Vi behöver till exempel inte ha något alkoholtillstånd och inte så mycket runt om själva arrangemangen, menar Karlsson.
När får ni ett slutgiltigt besked?
– BSI inväntar som sagt besked från andra länder. Men vi bör i alla fall veta hur det blir i mitten på juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!