Dudek hoppas på triumf på hemmabanan

Ikväll är det dags. GP-tävlingen i Målilla ska avgöras, om nu inte vädergudarna vill något annat. Dacke-föraren Patryk Dudek är hoppfull och tror han kommer kunna utnyttja att han känner till banan väl. – Det är en av mina favoritbanor, menar Patryk Dudek.

Patryk Dudek är optimist inför kvällens GP-tävling på hemmabanan i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Patryk Dudek är optimist inför kvällens GP-tävling på hemmabanan i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Speedway2017-08-12 09:00

Dackarnas polske förare Patryk Dudek kommer till GP:t i Målilla med ett visst favorittryck. Han har haft ledigt i några dagar inför kvällens tävling och passat på att koppla av med familj samt vänner.

– Jag har haft fyra dagars semester i Polen så jag har slappat och tagit det lugnt nu inför tävlingen, säger Dudek.

Formmässigt menar Patryk att det känns ganska bra.
– Jodå, det känns helt okej. I mina senaste lagtävlingar i Polen och Sverige har det gått bra för mig och jag har tagit mycket poäng.

G&B Arena är något av en favoritbana för Patryk Dudek. Det är en bana Dacke-föraren känner väl till och det kan vara något han kan dra fördel av.
– Jag gillar den här banan väldigt mycket, det är den banan jag kör bäst på här i Sverige. Jag vet ”hemligheterna” med banan vart man ska hålla sig innan och efter kurvor med mera.

– Samtidigt gillar alla förare den här banan, så alla 16 förare har en chans.

Vad tror du om dina chanser till vinst ikväll?
– Det känns väldigt öppet vem som kommer stå överst på pallen när tävlingen är slut. Jag skulle såklart vilja ta en vinst men det kommer bli tufft. Jag är positiv och hoppas det ska gå vägen.

Patryk ligger för tillfället på en tredje plats i GP-totalen på samma 75 poäng som Dacke-klubbkompisen Maciej Janowski. De båda har bara tre poäng upp till ledaren Jason Doyle. Dudek blickar tillbaka på en säsong som han hittills är väldigt nöjd över.
– Just nu är säsongen perfekt. Men det är fem GP-tävlingar kvar efter den här i Målilla så det finns fortfarande många poäng att köra om.

Efter sista tävlingen i Australien i oktober tror Patryk Dudek att han kommer vara glad. Det kommer framtiden få utvisa och likaså hur kvällens tävling kommer gå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!