Dudek pallade inte trycket – missade semifinal

Storfavorit på hemmabana. Då misslyckades Patryk Dudek och tog endast fem poäng på lika många heat. – Ibland går det bra, ibland går det sämre, sa Dackarnas polske stjärnförare efteråt.

Patryk Dudek tog fem poäng på fem heat i Målillas GP. Foto: Karl Edgren

Patryk Dudek tog fem poäng på fem heat i Målillas GP. Foto: Karl Edgren

Foto:

Speedway2017-08-12 21:05

Patryk Dudek har varit GP-cirkusens stora överraskning i år och ett stort favorittryck vilade på den unge polackens axlar inför sammandraget i Målilla. 

Han tog fyra poäng på de två första heaten men sedan var det slut på det roliga. Fem poäng blev det och därmed missade han att gå vidare till semifinal.
– Ibland går det bra, ibland går det sämre. Jag hade bra starter men när jag skulle gå ut för att köra om hade jag för dålig fart. Jag vet inte varför. Det var kanske inte min dag. Det är här speedway och under den här delen av året är speedway svårt. Ibland är allt perfekt, ibland är det dåligt och man fattar ingenting, säger Patryk Dudek och fortsätter:
– Vi behöver kolla på det och göra några justeringar inför nästa GP som är om två veckor. Jag hoppas att det blir bättre.

Patryk Dudek hade en tung kväll och tappade viktiga poäng i toppen av sammandraget. Efter sju tävlingar står han på 80 poäng, åtta poäng efter landsmannen Maciej Janowski.
– Det återstår fem deltävlingar och jag tror att det kommer bli bra. Man måste tänka positivt. Jag hade problem med farten och inställningarna. Förhoppningsvis går det bättre nästa gång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!