Dudek precis utanför pallen i kvällens GP-tävling

Dackarnas stjärnförare Patryk Dudek gick till final i kvällens GP-tävling i Prag och blev fyra. Jason Doyle vann tävlingen efter att ha fått en perfekt start i finalen.

Patryk Dudek slutade fyra i kvällens GP-tävling i Prag.

Patryk Dudek slutade fyra i kvällens GP-tävling i Prag.

Foto:

Speedway2017-06-10 19:40

För första gången den här säsongen var det ”bara” en Dackeförare i en GP-final. Det har ju varit två stycken i samtliga de tidigare tre. Men han som tog sig dit i kvällens GP-tävling i Prag var ju inte vem som helst – utan VM-ledaren Patryk Dudek. Visserligen blev han fyra i finalen men han är ändå kvar högst upp i tabellen efter fyra tävlingar.

I den härliga sommarkvällen i Prag imponerade den unge polacken stort. Han tog sig till final, hade fina starter, körde in totalt 13 poäng och utökade därmed sin ledning.

Jason Doyle vann Tjeckiens GP-tävling i Prag för andra året i rad och i finalen fick australiern en kanonstart i ytterspår och behöll ledningen hela vägen i mål. Patryk Dudek fick sin sämsta start i finalen och var aldrig riktigt nära att utmana tvåan Greg Hancock och trean Vaclav Miik.

För Dudeks lagkamrater i Dackarna – Maciej Janowski och Fredrik Lindgren – gick det så där. Båda två körde in sex poäng på fem heat och missade därmed semifinal. 

I totalen är Patryk Dudek som sagt etta på 51 poäng, en ynka poäng före kvällens segrare Jason Doyle. Martin Vaculik är trea på 44, Fredrik Lindgren fyra (43) och Maciej Janowski femma (41).

Fredrik Lindgren tappade VM-ledningen i förra deltävlingen och fortsätter alltså att tappa i toppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!