Efter otäcka kraschen – saknas mot Dackarna

Till mötet med serieledande Dackarna saknar Rospiggarna sin stjärna Patryk Dudek som blev påkörd i förra matchen. Han mår bra av att vila säger lagledaren Peter Jansson.

Patryk Dudek saknas i Rospiggarna när laget ställs mot hans tidigare klubb Dackarna. Arkivbild.

Patryk Dudek saknas i Rospiggarna när laget ställs mot hans tidigare klubb Dackarna. Arkivbild.

Foto: Bildbyrån

Speedway2021-06-22 15:22

Det var tidigt  borta mot Smederna i förra veckan som Patryk Dudek föll och sedan blev påkörd i ryggen av Timo Lahti. Redan samma kväll kunde lugnande besked lämnas om att den polske stjärnföraren klarat sig förhållandevis bra. Inget var brutet. I fredags körde han i Polen, i lördags var det GP-kval – som Dudek vann – i Italien och ny match i Polen under måndagen. Det är alltså inte på grund av skada som han saknas i Rospiggarnas uppställning inför Dackarna hemma.

– Det är mer att han behöver andas lite. Har varit mycket tävlingar och vi tog ett beslut ganska tidigt om att han behöver vila, säger Jansson.

Vad innebär det här för laget?

– Det är en av världens bästa förare i den form han är just nu och han saknas ju såklart men vi vet ju om den här situationen och ett lag med sju förare står inte och faller med en.

Finns han med i nästa omgång?

– Det tror jag absolut att han är. Då ska vi köra med vår förstauppställning.

Ersättare för Dudek blir Andrey Kudiashov som blivit rysk mästare i fyra år i rad.

– Det är en fruktansvärt bra speedwayförare och blir spännande att se, säger Jansson.

Lagledaren beskriver mötet med Dackarna som jättetufft är men är hoppfull.

– Vi kan absolut kunna vinna den matchen. De förare som kan åka väldigt bra i Hallstavik och haft det som hemmabana i många år men det känns absolut att vi kan vinna över det här Dackelaget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!