Förklaringen varför Michelsen inte ersätter Woffinden

Det blev en diskussion om varför inte Mikkel Michelsen ersätter skadade Tai Woffiden. Västervik Speedways lagledare förklarar situationen för Sportens läsare.

Morgan Andersson måste få hela laget att leverera i och med att man väljer att köra riders replacement för skadade Tai Woffinden.

Morgan Andersson måste få hela laget att leverera i och med att man väljer att köra riders replacement för skadade Tai Woffinden.

Foto: Jonathan Åhman

Speedway2023-09-04 16:07

När Västerviks lag till tisdagens SM-semifinal mot Rospiggarna blev offentligt i söndags var Tai Woffinden uppsatt i laguppställningen trots att han bröt handen i samband med lördagens GP-tävling i Cardiff.

– När vi fick Chris Holder skadad försökte vi hitta ersättare så att vi kunde ha två toppförare med i varje match. Det fanns ingen toppförare som var villig att skriva på för en hel säsong för då hade vi gjort det innan. Michelsen är inte tillgänglig jämnt. Nu hade vi gjort klart med att Fredrik (Lindgren) skulle köra hela slutspelet ihop med Tai. Vi får ta det vecka för vecka när det gäller Michelsen. Det här datumet har varit nej från Michelsen sedan länge, säger Morgan Andersson.

I och med att dansken kör i GP-serien, EM-serien (som han leder) samt slutspel i Polen och Danmark har han ett hektiskt schema i september.

– Han har varit med så mycket han kan hos oss. Jag lyckades inte lösa den operationen från Cardiff. Vi får se hur vi kan hantera nästa tisdag. Vi kan inte ställa några krav på honom eftersom han åkte mer i grundserien än vad han lovade från början.

Morgan har sonderat terrängen på tillgängliga förare som skulle kunna ersätta Tai.

– Jag ser ingenting, efter några samtal med några förare som vet vad det här handlar om, som kan göra oss starkare än riders replacement nu.

Under måndagseftermiddagen opererade Tai sin brutna handled.

– Jag vill vänta lite och inte ta något förhastat beslut. Efter att läkarna tittat på röntgenplåtarna kommer Tai bli borta fyra veckor. Vi får se om det går att kapa det efter operationen.

Skadan på Woffinden innebär givetvis ett avbräck för Västervik.

– Vi måste få in det goet som vi hade i Hallstavik när vi med ett B-lag vi slog deras bästa lag. Det är surt eftersom det inte har ökat oddsen. Man måste kunna införa något slags gästsystem. Inte så att man kan göra sig starkare, men att man kan ställa upp med ett hyfsat lag. Det optimala hade varit att få ta in en gästförare från något av lagen som har kört färdigt, säger Morgan Andersson.

Trupperna:

Västervik: 1) Bartosz Smektala, 2) Tai Woffinden, 3) Fredrik Lindgren, 4) Gleb Chugunov, 5) Mads Hansen, 6) Jacob Thorsell, 7) Anton Karlsson.

Rospiggarna: 1) Grzegorz Zengota, 2) Kai Huckenbeck, 3) Antonio Lindbäck, 4) Luke Becker, 5) Kim Nilsson, 6) Niels-Kristian Iversen, 7) Dimitri Bergé.

Sporten direktrapporterar från semifinalen på www.vt.se med start klockan 18.45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!