Efter SM-guldet: Här är Dackarnas första nyförvärv

Svenska mästarna Dackarna har presenterat sitt första nyförvärv till nästa säsong. Det är Alexander Woentin från Hjältevad som är klar för klubben.

Så här såg det ut när Dackarna säkrade guldet i Eskilstuna. Nu är planeringen inför nästa säsong i full gång.

Så här såg det ut när Dackarna säkrade guldet i Eskilstuna. Nu är planeringen inför nästa säsong i full gång.

Foto: Joakim Serrander

Speedway2021-10-22 12:02

– Det känns jättebra. Alexander är en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Att Alexander är från trakten är ytterligare ett plus, att ha förare med lokal anknytning i laget är en styrka, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

21-åringen är ett framtidsnamn inom svensk speedway och har tre JSM-guld på meritlistan. I år körde han för moderklubben Vetlanda, innan han blev utlånad till Piraterna.

– Han blev lite "misshandlad" i Vetlanda i år. Som jag ser det fick han inte åka så mycket som han förtjänade i början av säsongen och det finns ingen förare som gynnas av den osäkerheten. Jag hoppas att den gångna säsongen ändå kan stärka honom på sikt, säger Mikael Teurnberg.

Han tillägger:

– Alexander har mycket i sig, är en duktig starter och trivs på banan i Målilla. Det absolut viktigaste nu är att han får kontinuitet och någon som tror på honom.

Själv säger Alexander Woentin så här om klubbytet:

– Jag känner att det här ska bli riktigt kul och jag har ju bara 45 minuter till Målilla. De samtal jag haft med Micke Teurnberg har känts riktigt bra och Dackarna är en väldigt seriös klubb. De brukar alltid ha bra lag och det är inga problem i klubben. Det var delar som avgjorde mitt klubbval.

Som bekant har Dackarna en mycket lyckad säsong bakom sig – som slutade med ett efterlängtat SM-guld. Det blev totalt 99–81 i finalen mot Smederna.

Alexander Woentin.
Alexander Woentin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om