Bonuspoängen på spel: "De kommer sälja sig dyrt"

Seger förra veckan. Nu väntar ett nytt, hett möte mellan Smederna och Dackarna, där det dessutom står en bonuspoäng på spel. "Vi behöver nog göra en bättre insats än i segermatchen senast", tror Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Dackarna och Smederna bjöd på en dramatisk kamps senast. Nu väntar returmöte i Eskilstuna.

Dackarna och Smederna bjöd på en dramatisk kamps senast. Nu väntar returmöte i Eskilstuna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-06-12 14:30

46–44 på hemmaoval. Det var en stark seger av Dackarna, när man i matchens sista heat tog en femetta och såg till att vinna mot Smederna. 

Då stod flera av förarna för fina prestationer. Lagledaren Mikael Teurnberg väljer att göra en ändring inför tisdagens returmöte. Avon van Dyck utgår och ersätts av Sammy van Dyck.

– Jag känner att jag vill ge Sammy chansen att åka. Han har varit lite skadad på sistone men är redo nu. Han har ju varit med i hetluften och kört tidigare, så det är liksom ingen debutant som kommer in, säger Dackarnas lagledare.

Precis som vanligt, så vilar ett stort ansvar över Dackarnas fyra toppförare. Maciej Janowski, Rasmus Jensen, Daniel Bewley och Andzejs Lebedevs behöver alla komma upp i nivå för att Dackarna ska kunna utmana de regerande mästarna i Eskilstuna.

– Jag tror mycket på kontinuitet och att man både förlorar och vinner tillsammans. Sen får man ändra om det inte skulle funka. Men vi har vår kärna med de fyra förarna och sen har vi även Filip (Hjelmland) och Ludvig (Lindgren) som gjort det väldigt bra också. Vad gäller den sista platsen så har vi otroligt mycket snitt uppåt, så vi kan göra förändringar där om det behövs, menar Teurnberg.

Hans lag är inne i ett bra flyt, med tre raka segrar.

– Ja, nu är vi verkligen med och kommer med en bra känsla. Det kommer bli en jäkligt tuff bortamatch och Smederna är säkert revanschsugna. De kommer sälja sig dyrt. Vi behöver nog göra en bättre insats än i segermatchen mot dem senast.

Vad blir viktigt?

– Att ta tillvara på alla tillfällen och möjligheter som ges. Vi måste vara bra med i början så att vi sätter oss i respekt direkt.

En förare som tillhör Dackarna men som publiken inte fått se mycket alls av i år, är Noel Wahlqvist. Västervikssonen har varit skadad men är på väg tillbaka.

– Jag pratade med honom förra veckan och då hade han kört tre heat i Polen. Det funkade bra då, så det ser mer och mer hoppfullt ut. Vi får se om han kan vara med något framöver.

Dackarnas lag mot Smederna: 1) Maciej Janowski, 2) Ludvig Lindgren, 3) Rasmus Jensen (K), 4) Daniel Bewley, 5) Andzejs Lebedevs, 6) Sammy Van Dyck, 7) Filip Hjelmland.

Fotnot: Tisdagens match live-rapporteras på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:50!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!